AcasăPlanteCâteva lucruri de gândit despre riscurile asociate cu seceta de toamnă

Câteva lucruri de gândit despre riscurile asociate cu seceta de toamnă

În ciuda faptului că grădinile de legume în cele mai multe cazuri stau pe jumătate goale, să se bucure toamna caldă și chiar fierbinte nu ar trebui să fie, cel puțin, grădinari de legume și grădinari.

Seceta de toamnă este plină de pierderi de recolte în sezonul următor.Este dificil de prevăzut consecințele, deoarece nu este clar ce alte surprize pregătește iarna pentru cultivatorii de daci.

Expertul revistei noastre, Anastasia Kovrignyh, agronom și peisagist, ne spune ce probleme poate ridica pentru grădinari o toamnă secetoasă și fierbinte.

Pe partea pozitivă

Grădinarii au posibilitatea de a-și pregăti corespunzător culturile pentru depozitare.

Acest lucru se referă în primul rând la uscarea culturilor de rădăcinoase înainte de a le depozita.Dar este posibil să se pună capăt acestui lucru.

Trecem acum la dezavantaje

Din păcate, toamna uscată sugerează că plantele ornamentale perene, fructele de pădure și pomii fructiferi vor întâmpina iarna insuficient pregătiți.

În astfel de condiții, plantele pur și simplu nu au timp să compenseze deficiențele de nutrienți după fructificare sau înflorire.

Dacă problemele pot fi evitate

Singurul lucru care poate ajuta este udarea, a cărei eficiență depinde de acțiunile competente ale grădinarului.

În primul rând, este necesar să se respecte normele de udare.Copacii în vârstă de 1-3 ani au nevoie de 30-50 de litri de apă pe rădăcină.

Copacii de până la 10 ani au nevoie de 70-100 de litri de apă, iar copacii de peste 10 ani de până la 150 de litri.

Arbuștii de pădure necesită între 30 și 50 de litri de apă, indiferent de vârstă.

Udarea se realizează după recoltare.Solul trebuie să fie îmbibat până la o adâncime de 70 cm.

În al doilea rând, este necesar să se efectueze o hrănire suplimentară, pentru care este mai bine să se utilizeze superfosfat, iar din substanțe organice cenușă de lemn.

În al treilea rând, pentru ca umiditatea să se evapore nu atât de intens, este necesară mulcirea solului în bolțile copacilor.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

Comentarii recente