Spre deosebire de toate legumele, vinetele nu se consumă, deoarece apar destul de rar pe masă..
Este timpul să trecem peste ideea că această legumă este potrivită doar pentru a face rulouri și caviar.Este un ingredient versatil pentru gustări rapide sau o cină completă.
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, bucătar și brutar din categoria a patra, ne-a spus cum să coacem delicios vinetele.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Vinetele curate trebuie tăiate transversal în cercuri mici de 1-1,5 cm grosime.
2.Pentru a elimina amărăciunea, trebuie să sărați preparatele și să lăsați vinetele timp de 15 minute, apoi să clătiți cu apă.
3.Într-un bol, amestecați uleiul vegetal și condimentele conform listei.Treceți usturoiul în el printr-o presă și amestecați bine.
4.După ce uleiul este saturat cu arome de condimente și usturoi, scufundați vinetele în el.
5.Lăsați legumele la marinat 10-15 minute, preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
Asezam bucatile intr-o forma sau pe o tava tapetata cu pergament si coacem.
Inainte de servire se presara cu ierburi tocate.Poftă bună!