Polonezii au o astfel de mâncare numită ‘aperitiv evreiesc din castraveți’.Unii dintre bucătarii noștri de acasă sunt, de asemenea, familiarizați cu el.
Ei obișnuiau să numească felul de mâncare ‘castraveți polonezi în cinci minute’.Ei spun că este foarte, foarte gustos.
Și au împărtășit și rețeta, susținând că era simplă și rapidă.
Cum se face? Castraveții sunt tăiați în cercuri (fiecare de aproximativ un centimetru grosime), busuiocul și mărarul sunt tocate mărunt.
În apă se adaugă ulei vegetal și zahăr.
De asemenea, se adaugă sare, piper negru măcinat, ardei iute, semințe de muștar, oțet, usturoi presat prin presă.
Apoi castraveții, mărarul și busuiocul se toarnă cu marinada, acoperindu-se cu un capac.După câteva ore, vasul este gata.Totuși, ar avea un gust și mai bun a doua zi.
În ceea ce privește componentele și cantitatea lor, vom avea nevoie de castraveți (cu o jumătate de kilogram), ulei vegetal (30 ml), apă (40 ml), zahăr (două lingurițe), sare (o linguriță).
Mai aveți nevoie de piper negru măcinat (o jumătate de linguriță), busuioc și mărar, 3 căței de usturoi, o linguriță de semințe de muștar, un vârf de cuțit de ardei iute măcinat și o lingură de oțet (9%).
Mai devreme v-am spus cum se prepară găluștele leneșe.