AcasăPlanteCând se recoltează morcovii din pat: privind calendarul, soiurile și clima.

Când se recoltează morcovii din pat: privind calendarul, soiurile și clima.

Se crede că puteți să nu vă grăbiți cu recoltarea morcovilor.Leguma tolerează destul de bine primele răceli de toamnă și, în general, morcovii nu sunt cea mai delicată cultură.

De fapt, ar trebui să vă ghidați după termenii specificați de producătorul de semințe și apoi să ascultați deja sfaturile vecinilor de pe parcelă.

Expertul revistei noastre, Anastasia Kovrignyh, om de știință agricolă și peisagist, le-a reamintit cultivatorilor de daci cele mai importante lucruri.

Despre caracteristicile soiurilor

În primul rând, în materie de recoltare, trebuie avute în vedere particularitățile varietale ale morcovilor.Se face o distincție:

  • Maturare timpurie – se recoltează de obicei în luna iulie.
  • maturare medie – recoltat la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie.
  • târzie – recoltare la sfârșitul lunii septembrie.
  • Despre vreme

    Dar, în plus față de caracteristicile soiului, vremea, îngrășămintele și îngrijirea afectează coacerea morcovilor.

    De exemplu, într-o vară secetoasă, coacerea culturii va depinde, printre altele, de faptul dacă grădinarul a respectat regimul de udare.

    Cu privire la semnele de maturitate

    Un semn de maturitate al morcovului este haulmul sau, mai degrabă, îngălbenirea lăstarilor inferiori.

    Recoltați într-o zi frumoasă, astfel încât legumele să aibă timp să se usuce.

    Se taie coada și apoi morcovii trebuie păstrați într-un loc întunecos, bine ventilat și răcoros timp de douăzeci și patru de ore înainte de depozitare, după care pot fi depozitați pe termen lung.

    Andreea Dumitrescu
    Andreea Dumitrescu
    Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Cele mai populare

    Cum să depozitați corect usturoiul: grădinarii experimentați au enumerat condițiile importante.

    După ce recoltarea usturoiului este finalizată, este necesar să se asigure produsului condițiile corecte de stocare. Acest lucru vă va garanta că vă...

    Poți să scapi de mirosul de șoareci din casă: un mod eficient – locuitorii dacha îl vor adora.

    Odată cu venirea frigului rozătoarele se grăbesc să se apropie de case și dependințe în speranța că vor găsi ceva cu care să...

    Dacă paturile trebuie să fie săpate din nou toamna: o veste excelentă, dar nu pentru toți legumicultorii.

    Una dintre eternele conflicte dintre daci și legumicultori este dacă trebuie sau nu săpate din nou paturile toamna, după recoltare. Merită să pierzi...

    Cum să stoarceți până la ultima picătură de nectar dintr-o lămâie: acest truc este folosit de barmani.

    Sucul de lămâie este unul dintre cele mai răspândite ingrediente în bucătărie, cu aroma sa strălucitoare și numeroase caracteristici benefice. Cu toate acestea,...

    Comentarii recente