Se crede că puteți să nu vă grăbiți cu recoltarea morcovilor.Leguma tolerează destul de bine primele răceli de toamnă și, în general, morcovii nu sunt cea mai delicată cultură.
De fapt, ar trebui să vă ghidați după termenii specificați de producătorul de semințe și apoi să ascultați deja sfaturile vecinilor de pe parcelă.
Expertul revistei noastre, Anastasia Kovrignyh, om de știință agricolă și peisagist, le-a reamintit cultivatorilor de daci cele mai importante lucruri.
Despre caracteristicile soiurilor
În primul rând, în materie de recoltare, trebuie avute în vedere particularitățile varietale ale morcovilor.Se face o distincție:
Despre vreme
Dar, în plus față de caracteristicile soiului, vremea, îngrășămintele și îngrijirea afectează coacerea morcovilor.
De exemplu, într-o vară secetoasă, coacerea culturii va depinde, printre altele, de faptul dacă grădinarul a respectat regimul de udare.
Cu privire la semnele de maturitate
Un semn de maturitate al morcovului este haulmul sau, mai degrabă, îngălbenirea lăstarilor inferiori.
Recoltați într-o zi frumoasă, astfel încât legumele să aibă timp să se usuce.
Se taie coada și apoi morcovii trebuie păstrați într-un loc întunecos, bine ventilat și răcoros timp de douăzeci și patru de ore înainte de depozitare, după care pot fi depozitați pe termen lung.