În ciuda faptului că afinele delicate pot fi deteriorate cu ușurință în timpul spălării, acest pas nu trebuie sărit – chiar dacă ai cules fructele singur într-o zonă ecologic curată..
Procedura este necesară pentru a scăpa de paraziți, insecte, praf și alte murdărie, explică expertul publicației rețelei BelNovosti, bucătăreasa Yulia Arkhipova..
Singura excepție este depozitarea fructelor de pădure: după cules sau cumpărare, afinele trebuie păstrate în stare uscată până când sunteți gata să le mâncați, după ce ați scăpat mai întâi de boabele rele, încrețite și putrezite.
Cum să speli afinele
Repetăm: trebuie să spălați afinele înainte de a le mânca.Acest lucru trebuie făcut cu atenție, încercând să nu zdrobiți fructele.
Umpleți un vas cu apă și puneți fructele de pădure în el, apoi clătiți-le cu grijă și îndepărtați.
Apoi așteptați până când apa se scurge și afinele se usucă puțin.Acum puteți începe să mâncați: nu ar trebui să îl amânați nici măcar pentru câteva ore, deoarece afinele spălate se deteriorează și putrezesc rapid.
Ar trebui să spăl afinele înainte de a le congela?
Înainte de congelare, afinele trebuie spălate bine – acest lucru nu va fi posibil după dezghețare.Clătiți fructele de pădure în modul descris mai sus și apoi uscați.
Dacă înghețați fructele de pădure în timp ce sunt umede, apa se va extinde și va deteriora pielea, determinând ca boabele să se transforme în ciupercă după dezghețare.În plus, boabele umede se vor lipi și se vor deforma, ceea ce le va afecta negativ structura și gustul.
Când boabele sunt complet uscate, distribuiți-le în recipiente sau pungi și puneți-le la congelator.