Se crede că nu este nevoie să grăbiți recoltarea morcovilor.Leguma tolerează bine primul frig de toamnă și, în general, morcovii nu sunt cea mai delicată cultură.
De fapt, trebuie să vă concentrați pe termenele indicate de producătorul de semințe, apoi să ascultați sfaturile vecinilor din zonă..
Experta revistei noastre, Anastasia Kovrizhnykh, agronom și designer peisagist, le-a amintit locuitorilor de vară de cel mai important lucru.
Despre caracteristicile varietale
În primul rând, în materie de recoltare, trebuie să țineți cont de caracteristicile varietale ale morcovilor.Sunt:
Despre vreme
Dar, pe lângă caracteristicile varietale, coacerea morcovilor este afectată de vreme, îngrășăminte și îngrijire.
De exemplu, într-o vară uscată, coacerea culturii va depinde, printre altele, și de dacă grădinarul a urmat regimul de udare.
Despre semnele de maturitate
Un semn de coacere a morcovilor sunt vârfurile, sau mai degrabă lăstarii inferiori îngălbeniți.
Recolta se recoltează într-o zi frumoasă, astfel încât legumele să aibă timp să se usuce.
Trebuie să tăiați blaturile, apoi înainte de a le depozita, păstrați morcovii timp de o zi într-un loc întunecat, bine aerisit și răcoros, după care pot fi depozitați pentru depozitare pe termen lung.