Fasolea nu este o cultură atât de populară precum castraveții sau cartofii, dar nici nu te poți descurca fără ele, deoarece sunt cele mai populare dintre leguminoase..
Este nepretențios, sănătos și popular în gătit.Prin urmare, trebuie să vă gândiți cum să recoltați recolta pentru a o conserva..
Experta revistei noastre, Anastasia Kovrizhnykh, un om de știință agronom și designer de peisaj, ne-a spus cum să facem ceea ce trebuie.
Recoltarea fasolei
În funcție de soi, de metoda de creștere și de climă, recoltarea fasolei începe în iulie și se termină în toamnă.
1.Este mai bine să planificați recoltarea dimineața, astfel încât să se reverse mai puține cereale din păstăile crăpate.
2.Recoltarea se face prin smulgerea plantei prin rădăcini, și nu separat prin păstaie.După aceasta, tufișurile sunt lăsate să se usuce la umbră și în aer liber, cu material adecvat așezat sub ele.
3.După două săptămâni, boabele de fasole vor atinge așa-numita maturitate tehnică.
4.În continuare, acestea trebuie îndepărtate din păstăi și uscate timp de câteva zile înainte de a fi în cele din urmă puse deoparte pentru depozitare.
Pentru a evita apariția dăunătorilor, trebuie să păstrați boabele uscate într-un cuptor preîncălzit la 60 de grade Celsius timp de 5 minute.
Fasolea se pastreaza la o temperatura de 16-18 grade.