Nu mai aveți carne tocată și vreți să faceți cotlete?
Nu vă grăbiți la magazin! Carnea nu este, în mod ciudat, deloc un ingredient necesar.
Cotletele pot fi făcute din. cartofi.
Veți mai avea nevoie de următoarele produse: făină, unt, ou, brânză.
Dacă aveți toate acestea, sunteți în măsură să preparați cotlete de cartofi speciale, care prin aroma lor nu sunt inferioare cotletelor de carne.
Rețeta felului de mâncare non-standard și apetisant a fost împărtășită de Yulia Arkhipova, un expert al ediției online Belnovosti în domeniul bucătăriei, bucătar, brutar de categoria a patra.
Rețetă pentru cotlete de cartofi
Luați cinci cartofi, curățați-i de coajă și fierbeți-i.
Apoi ‘lucrați’ leguma gătită cu un storcător de cartofi, adăugând în același timp o lingură de unt.
Rezultatul va fi piure de cartofi, care trebuie ‘combinat’ cu următoarele componente: brânză rasă (50 grame), făină (1-2 linguri.litri), ou crud (1 buc.), ierburi.
Masa rezultată trebuie să fie ușor sărată.
Baza preparată trebuie învelită în folie alimentară și trimisă la frigider pentru o jumătate de oră.
După ce a trecut acest timp, scoateți aluatul din frigider, presărați masa cu făină și începeți să formați chiftelele.
După aceea, tot ce rămâne este să prăjiți ‘pufuleții’ rezultați într-o tigaie.Rezultatul va fi o mâncare roșie, frumoasă și incredibil de apetisantă.
Mai devreme, gurmanzilor li s-a spus cum să gătească khachapuri leneșe.