AcasăPlanteCând fac conserve de fructe, pun întotdeauna o frunză de pe pervaz...

Când fac conserve de fructe, pun întotdeauna o frunză de pe pervaz în borcan.Adaugă o aromă strălucitoare

Sezonul conservelor este în plină desfășurare, ne place să punem atât fructele, cât și legumele în borcane.În zilele mai reci, tot ce trebuie să faci este să le aduci de la subsol.Făcuți dulci se potrivesc bine cu deserturile cu frișcă, înghețată și prăjituri. Interesant, pot fi și un adaos potrivit pentru preparatele sărate, de exemplu carnea.De exemplu, binecunoscutele prune în oțet.

Ingrediente pentru pere in sirop de muscata

  • 4 pere coapte, de preferat domestice.
  • 500 ml apă.
  • 120 g zahăr.
  • o pastaie de vanilie sau esenta naturala (ar trebui sa aiba o culoare clar maronie, cele albe, transparente sunt un produs artificial).
  • 15 ml suc de lamaie, 1 felie groasa + optional coaja rasa.
  • 4 cuișoare.
  • 4 frunze mai mari de muscata sau 8 mici.
  • Notă: Puteți pregăti și mere și caise în același mod.

    Mesaj: Faceți clic dreapta aici dacă doriți să eliminați textul promovat

    Vezi și: Are gust de fructe, dar este doar un dovlecel obișnuit.Toate datorită a 2 adăugiri neobișnuite

    Cum se prepară pere în sirop de mușcate?

    1. Curățați perele și îndepărtați semințele. Tăiați fructele în jumătate, sferturi sau optimi.
    2. Turnați apă și o lingură de suc de lămâie în oală.Adăugați zahăr.Adaugati o pastaie de vanilie, cuisoare (daca nu va place gustul lor, va puteti limita la 1 bucata) si o felie de lamaie, care poate fi inlocuita cu o cantitate dubla de suc de lamaie si coaja rasa de la o lamaie bine oparita. Aduceți totul la fiert.
    3. Adaugam fructele, reducem focul la cel mai mic si incalzeste-le 20 de minute – daca avem bucatele mici de pere, 15 minute sunt suficiente.
    4. În acest timp, pregătiți borcanele, acestea trebuie spălate bine și sterilizate. Verificăm și capacele , nu ar trebui să fie semne de rugină pe ele.
    5. Se pun perele in borcane uscate, se adauga frunze de muscata , se toarna peste ele zeama dulce, lasand la 1 cm de la margine.Puneți-le cu capul în jos pe o cârpă pentru câteva minute.
    6. Pentru a fi sigur, le puteți pasteuriza timp de 15 minute.

    Ce proprietăți are mușcata?

    Mușcata este o plantă magică numită și angină, mușcate și, mai colocvial, angina.Bunicile noastre și mai târziu mamele noastre au folosit proprietățile ei, au fost întotdeauna mai multe ghivece cu această plantă pe pervazul ferestrei.În unele familii această tradiție a supraviețuit până în zilele noastre.Creșterea este ușoară și crește chiar și la oamenii care nu au mâini pentru plante. Aceasta este o rețetă dovedită pentru durerea de urechi , reduce umflarea, ceea ce grăbește vindecarea.Are si efect analgezic.Utilizarea este foarte simplă: rupeți o frunză și zdrobiți-o în mâini pentru a elibera sucul.Îl introducem ușor în ureche, dar nu prea adânc.Procedăm la fel și în cazul herpesului – frământăm frunza și o așezăm pe leziune. Ușurarea poate fi simțită după un timp.Dacă îl folosim chiar la începutul dezvoltării herpesului, poate opri procesul de dezvoltare.Pentru ce altceva poate fi folosită angina pectorală?

  • pentru durerile articulare – sub formă de comprese.
  • Infuzia de muscata scade tensiunea arteriala, calmeaza si faciliteaza adormirea.
  • se mai foloseste si pentru a face infuzii pentru gat si alte leziuni din cavitatea bucala.
  • ceaiurile sunt utile pentru raceli si afectiuni respiratorii.
  • Se mai spune că efectul pozitiv poate fi observat doar prin inhalarea parfumului său intens, care are o notă de lămâie distinctă.Puteți cumpăra ulei de geranium în magazine cu plante medicinale și în unele farmacii.Pot fi folosite ca loțiuni analgezice și relaxante, precum și pentru inhalare – se poate folosi și în baie, sunt suficiente doar câteva picături.De asemenea, are un efect benefic asupra pielii și are proprietăți antirid.Există și o tinctură de mușcata cunoscută, doar combinați frunzele zdrobite cu vodca.Este gata de băut după 12 zile.Poate că această opțiune îi va convinge pe cei care se îndoiesc.

    Andreea Dumitrescu
    Andreea Dumitrescu
    Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Cele mai populare

    Septembrie Ocean Rowing Roundup

    Un locuitor din Glasgow care a dezvoltat un interes puternic pentru fotografie în urmă cu aproximativ cinci ani a ajuns pe lista scurtă a...

    De ce grădinarii experimentați nu aruncă cojile de cartofi: ai fi surprins

    Cu siguranță, în fiecare familie, mâncărurile pe bază de cartofi sunt servite de mai multe ori pe săptămână. Aceasta înseamnă că o cantitate...

    Manifestațiile ‘Vinerea pentru viitor’ din Germania atrag 75.000 de protestatari

    Un reprezentant al Scandinavian Airlines a declarat că rozătoarea prezintă un 'risc pentru siguranța' pasagerilor zborului lor de la Oslo, Norvegia, la Malaga, Spania.Când...

    Noul an școlar în Niger este amânat din cauza inundațiilor

    Un locuitor din Glasgow care a dezvoltat un interes puternic pentru fotografie în urmă cu aproximativ cinci ani a ajuns pe lista scurtă a...

    Comentarii recente