Sucul de lămâie este unul dintre cele mai populare ingrediente în bucătărie, cu aroma sa strălucitoare și numeroase proprietăți benefice.
Cu toate acestea, după cum remarcă expertul ediției online a BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova, este dificil pentru multe gospodine să obțină suficient suc dintr-o lămâie.
Iată o metodă folosită de barmanii profesioniști.Ea vă va permite să extrageți sucul maxim din fiecare lămâie și să îl folosiți pentru a prepara diverse mâncăruri.
Cum să stoarceți sucul dintr-o lămâie
Merită să începeți cu pregătirea a tot ceea ce aveți nevoie.Nu este nevoie de mult: citricele în sine, dar și o cratiță și apă.
Umpleți cratița astfel încât apa să acopere complet lămâia și trimiteți-o la aragaz.
Porniți focul mediu și așteptați până când apa atinge o temperatură de aproximativ 50 de grade – acest lucru va fi indicat de bulele care ‘înmuguresc’ pe fundul recipientului.
Când apa a ajuns la temperatura potrivită, puneți lămâia ușor în vas.Notați timpul – lămâia trebuie să stea în apa fierbinte exact 2 minute.
După 2 minute în apă, scoateți fructul și lăsați-l să se răcească ușor, până trece de la cald la călduț, apoi rulați-l pe masă, apăsându-l ușor.
Apoi, tăiați lămâia pe lungime pentru a obține două jumătăți și, în cele din urmă, stoarceți chiar sucul de la care a pornit totul.