Castraveții conservați în magazine sunt aproape întotdeauna gustoși și crocanți, ceea ce nu este cazul castraveților conservați acasă.
Cum să obțineți un astfel de efect, ne spune expertul ediției rețelei ‘Belnovosti’ în domeniul bucătăriei, bucătar, brutar de categoria a patra Iulia Arkhipova.
Cum să obțineți castraveți la conservă gustoși și crocanți
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: murături de mărar, rădăcină de hrean, usturoi, frunze de coacăz, ardei grași (2 sferturi per borcan), frunze de dafin (nu mai mult de 4 per borcan), zahăr (o lingură per borcan), sare (două linguri per borcan), oțet (5 linguri per borcan), mazăre cu piper negru (o lingură per borcan) și mazăre cu condimente (o linguriță per borcan).
Se întind frunze de mărar, hrean și coacăz în borcane, se umplu cu castraveți și se toarnă apă clocotită peste ei.
După 10 minute, se scurge apa clocotită și se repetă procedura.Apoi, adăugăm foaia de dafin, piperul negru, piperul oregano, sarea și zahărul.
Se umplu borcanele cu apă clocotită a treia oară, se adaugă oțet, se rulează borcanele, se inversează, se ambalează și se lasă la căldură timp de 12 ore.
Anterior, expertul a spus de ce să adăugați ceai și suc de lămâie atunci când fierbeți orezul.