Coacerea lentă a roșiilor este o problemă familiară multor grădinari..
Vorbim despre trei greșeli principale la coacere, din cauza cărora roșiile se înroșesc încet, își pierd din dulceața și se strică rapid.
Cum se coace roșiile corect
Prima greșeală este coacerea la temperaturi scăzute.Temperatura optimă este de +18-20 de grade.
La temperaturi scăzute, roșiile capătă culoarea mai încet.
A doua greșeală este depozitarea la temperaturi scăzute.Din această cauză, roșiile își pierd dulceața.
Pentru ca roșiile să mențină un nivel ridicat de conținut de zahăr, acestea trebuie păstrate la o temperatură nu mai mică de +12 grade.
Dar dacă scopul este depozitarea pe termen lung, iar gustul nu este o prioritate, atunci este mai bine să păstrați la temperaturi scăzute.
În al treilea rând, foarte mult depinde de iluminare.La lumină, roșiile colorează și se înmoaie mai repede, dar neuniform.
Prin urmare, pentru maturarea pe termen lung este mai bine să alegeți un loc întunecat.