Cum să gătești cartofii – acoperiți sau fără capac?.
Aceasta este o întrebare pe care o pun mulți gurmanzi..
Unii dintre ei ajung la concluzia că este imposibil să folosiți un capac atunci când gătiți cartofi: se presupune că legumele se vor destrăma.
De fapt, fierberea cartofilor cu capac nu duce la acest rezultat.
Prin urmare, puteți acoperi tigaia atunci când tratați la căldură mănădea de noapte.Și chiar necesar.
Acest punct important a fost subliniat de Yulia Arkhipova, expert în domeniul culinar al publicației online Belnovosti, bucătar și brutar de categoria a patra.
De ce ar trebui să fie fierți cartofii acoperiți?
În primul rând, utilizarea unui capac accelerează procesul: vasul va fi gata la timp datorită reținerii eficiente a căldurii.
În al doilea rând, gătitul sub capac garantează gătirea uniformă a mănădeiței: tuberculii cu siguranță nu vor rămâne cruzi în interior.
Drept urmare, gurmandul va primi un preparat cu o consistență ideală și un gust strălucitor.
Prin urmare, nu gătiți niciodată cartofi într-o tigaie deschisă.Asigurați-vă că utilizați un capac.