Rețeta de mai jos este incredibil de simplă.Cu toate acestea, gustarea de legume rezultată este pe placul tuturor, fără excepție.
Așa cum ne spune bucătarul Yulia Arkhipova, expert la publicația rețelei BelNovosti, la prepararea acestui preparat se pot folosi aproape orice legume – diferite tipuri de varză, morcovi, sfeclă, daikon, cartofi dulci, usturoi etc.etc..
Nu sunt potrivite doar vinetele, deși se pot pune și în borcane după prăjire.
Așadar, odată ce ai selectat legumele pentru aperitiv, tăiați-le în bucăți mari și puneți-le într-un castron mare.
Adăugați sare aici (recomandat 2% din volumul total, dar este mai bine să vă bazați pe propriul gust).
Zdrobiți-le puțin cu mâinile și lăsați-le să stea până când apare sucul.
După aceasta, transferați legumele în borcane și umpleți cu apă bună și curată.Trebuie să adăugați ardei iute și mazăre în fiecare borcan și, dacă doriți, o umbrelă de mărar și o frunză de dafin.
Pentru ca aperitivul să fermenteze mai repede, turnați o lingură de saramură veche în borcane.
Pentru prima dată, fără saramură, „varza murată” începe să fermenteze în a doua sau a treia zi.Dacă utilizați saramură, procesul va dura aproximativ o zi și jumătate.
De asemenea, este important să luați în considerare temperatura din cameră – cu cât este mai cald în bucătărie, cu atât va începe fermentarea mai rapidă.
Nu uitați să străpungeți conținutul borcanelor cu un băț de lemn de mai multe ori pe zi, iar după două până la trei zile piesa de prelucrat trebuie trimisă la frigider pentru o coacere ulterioară. .