Se dovedește că frigăruile pot fi la fel de consistente și apetisante ca plăcintele.
Și acest rezultat poate fi obținut fără o creștere serioasă a timpului de gătire..
La urma urmei, petrecerea timpului pentru frământarea aluatului și turnare este inutilă.
Secretul principal constă în utilizarea ingredientelor suplimentare.
Este vorba despre ouă fierte, ceapă verde și fileuri de pui la cuptor.
Rețeta de frigărui gustoase (pe care, poate, este mai corect să le numim plăcinte leneșe) a fost împărtășită de Iulia Arkhipova, bucătăreasă și brutar de clasa a patra, expert al ediției online Belnovosti în domeniul bucătăriei.
Cum să gătești plăcinte leneșe cu pui
Luați un castron și spargeți un ou în el.
Se sărează albușul și gălbenușul, se adaugă o lingură de zahăr granulat și se amestecă bine conținutul recipientului.
Se toarnă 350 de mililitri de kefir în masa rezultată (băutura nu trebuie să fie rece), se toarnă 170 de grame de făină și se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu.
După ce amestecați din nou, veți obține o bază, la care trebuie să adăugați un ou fiert tare tocat, câteva cepe verzi tocate și 150 de grame de file de pui tăiat în bucăți mici (tratat termic în prealabil în cuptor).
Veți obține un aluat din care vor ieși frigăruile.Prăjiți-le la foc mediu.
Mai devreme, gurmanzilor li se spunea cum să gătească cotletele de cartofi.