Se crede larg că există doar patru gusturi de bază: amar, acru, dulce, sărat..
De fapt, există un al cincilea gust.Are propriul nume – „umami.”.
Următoarele adjective sunt utilizate în mod obișnuit pentru a descrie acest gust: carne, proteină, plăcută.
Merită subliniat faptul că umami este cel care permite ca multe feluri de mâncare standard să fie transformate în adevărate capodopere culinare.
Dar ce fel de aditiv trebuie folosit pentru ca alimentele să capete o aromă plăcută?
La această întrebare a răspuns Yulia Arkhipova, expert în domeniul culinar al publicației online Belnovosti, bucătar și brutar de clasa a patra.
Ce să adăugați în supă, tocană sau orez pentru a îmbunătăți gustul
Sursa acelui „al cincilea gust” este sosul de soia.
Simțiți-vă liber să utilizați acest aditiv atunci când faceți supa.Două lingurițe din lichidul negru menționat mai sus sunt suficiente pentru o tigaie întreagă.
O regulă similară poate fi urmată la crearea tocanelor.
Simți că aromele bucăților de carne și legume nu se vor dezvolta bine? Doar adăugați puțin sos de soia!
Un aditiv similar va îmbunătăți terciul de orez.Datorită „al cincilea gust”, o garnitură standard se va transforma într-un fel de mâncare adevărat delicios.