AcasăMâncareAdăugați un „al cincilea gust”: cum să faceți supa, tocană sau orez...

Adăugați un „al cincilea gust”: cum să faceți supa, tocană sau orez mult mai apetisant – 2 lingurițe sunt suficiente

Se crede larg că există doar patru gusturi de bază: amar, acru, dulce, sărat..

De fapt, există un al cincilea gust.Are propriul nume – „umami.”.

Următoarele adjective sunt utilizate în mod obișnuit pentru a descrie acest gust: carne, proteină, plăcută.

Merită subliniat faptul că umami este cel care permite ca multe feluri de mâncare standard să fie transformate în adevărate capodopere culinare.

Dar ce fel de aditiv trebuie folosit pentru ca alimentele să capete o aromă plăcută?

La această întrebare a răspuns Yulia Arkhipova, expert în domeniul culinar al publicației online Belnovosti, bucătar și brutar de clasa a patra.

Ce să adăugați în supă, tocană sau orez pentru a îmbunătăți gustul

Sursa acelui „al cincilea gust” este sosul de soia.

Simțiți-vă liber să utilizați acest aditiv atunci când faceți supa.Două lingurițe din lichidul negru menționat mai sus sunt suficiente pentru o tigaie întreagă.

O regulă similară poate fi urmată la crearea tocanelor.

Simți că aromele bucăților de carne și legume nu se vor dezvolta bine? Doar adăugați puțin sos de soia!

Un aditiv similar va îmbunătăți terciul de orez.Datorită „al cincilea gust”, o garnitură standard se va transforma într-un fel de mâncare adevărat delicios.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Cum să depozitați corect usturoiul: grădinarii experimentați au enumerat condițiile importante.

După ce recoltarea usturoiului este finalizată, este necesar să se asigure produsului condițiile corecte de stocare. Acest lucru vă va garanta că vă...

Poți să scapi de mirosul de șoareci din casă: un mod eficient – locuitorii dacha îl vor adora.

Odată cu venirea frigului rozătoarele se grăbesc să se apropie de case și dependințe în speranța că vor găsi ceva cu care să...

Dacă paturile trebuie să fie săpate din nou toamna: o veste excelentă, dar nu pentru toți legumicultorii.

Una dintre eternele conflicte dintre daci și legumicultori este dacă trebuie sau nu săpate din nou paturile toamna, după recoltare. Merită să pierzi...

Cum să stoarceți până la ultima picătură de nectar dintr-o lămâie: acest truc este folosit de barmani.

Sucul de lămâie este unul dintre cele mai răspândite ingrediente în bucătărie, cu aroma sa strălucitoare și numeroase caracteristici benefice. Cu toate acestea,...

Comentarii recente