Adesea gospodinele, angajate în prepararea cotletelor, se plâng că produsul iese subțire, uscat și dens.
Poate că problema constă în carnea însăși.Nu totul este potrivit pentru tocătură.
Cu toate acestea, există modalități de a transforma chiar și cea mai ‘umilă’ carne în tocătură excelentă și, ca urmare, în cotlete excelente (suculente, înalte, umflate).
Sau, mai degrabă, nu este vorba de metode, ci de ingrediente.Sunt doar trei, dar ele vor face exact ceea ce s-a spus puțin mai sus, – informează expertul ediției rețelei ‘BelNovosti’ bucătăreasa Iulia Arkhipova.
Untură de porc
Împreună cu carnea, trecem o bucată de untură prin mașina de tocat carne.Aceasta va crește conținutul de grăsime al cărnii și va face cotletele moi.
În plus, untura va da mai multă aderență cărnii tocate, iar acest lucru va ajuta la modelarea mult mai bună a produselor.
Ca urmare, cotletele noastre ies mai pufoase, mai fragede și deloc dense.
Ceapă și cartofi sau semol
Cartofii vor da cotletului pufoșenie și tandrețe.Da, carnea nu va deveni grasă, dar suculentă, poate, poate fi numită suculentă.
Același lucru este valabil și pentru ceapă.Totuși, aceasta din urmă trebuie să fie pasată în ulei, nu crudă.
Ceapa prăjită în ulei va da o suculență mai mare cotletelor și va îmbunătăți aroma.
În ceea ce privește cartofii, în forma lor crudă, îi vom da prin mașina de tocat carne.Dar nu mai mult de 10-15 procente din greutatea cărnii tocate.
După frământarea cărnii tocate este de dorit să se pună timp de 1 oră în frigider, pentru ca aceasta să devină mai vâscoasă.
O altă opțiune este semolina.Cel mai adesea este folosită pentru cotlete de pește sau de pui, dar este potrivită și pentru cotlete de carne – le va da voluptate.
Și pentru a reține sucul de carne, trebuie să adăugați semolă uscată.
Exact cât de mult să adăugați depinde de carne.Dar nu mai puțin de câteva lingurițe la 500-700 de grame de carne.
După tocătura cu griș se pune la frigider, pentru ca acesta din urmă să se umfle de zeamă și să se combine normal cu carnea.
Apă rece
Vom adăuga apă rece la carnea tocată pentru a obține aburi la prăjire.
Acesta din urmă îl va pufni și îl va împiedica să se usuce și, de asemenea, va ridica părțile laterale ale cotletului.
De asemenea, este posibil să se adauge puțin coniac la carnea tocată, care, pe măsură ce se evaporă, va ridica cotletele, dându-le prospețime și suculență.