Rețeta familiară de lecho bulgăresc este foarte simplu de preparat.Multe gospodine nu se tem să experimenteze și să adauge cu îndrăzneală ceva nou la rețeta stabilită..
Una dintre aceste variații este lecho cu morcovi..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, bucătar și brutar din categoria a patra, ne-a spus cum să gătim.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Pregătim legume curate: decojim ardeiul din semințe și tăiem fâșii sau cuburi, tăiem ceapa și morcovii în jumătate de rondele.
2.Trecem roșiile printr-o mașină de tocat carne sau le tocăm cu un blender.
3.Prăjiți ceapa în ulei vegetal, apoi adăugați morcovii, apoi turnați piureul de roșii.
4.Adăugați condimente conform listei, fierbeți timp de 15 minute și adăugați piper tocat.
5.Gatiti inca 30 de minute, adaugati usturoiul, otetul, aduceti la fiert si turnati lecho-ul in borcane sterilizate.
O rulăm, o întoarcem și după răcire, punem bucățile deoparte pentru depozitare.