Mizeria este una dintre cele mai frecvent alese salate pentru cina, nu este nimic mai bun vara.Se potrivește perfect cu cartofi noi stropiți cu mărar și tocați sau cotlet de porc.Se potrivește și cu mâncăruri vegetariene.Toată lumea o știe, baza sunt castraveții, dar dacă obținem exemplare amare, toată salata va merge la gunoi.Aceasta este o opțiune foarte proastă, mai ales când se servește cina pentru o familie apropiată și extinsă.Și ce e mai rău, e și soacra mea în ea, e chiar păcat.Nu vă faceți griji, castraveții amari sunt de domeniul trecutului.
De ce provine gustul amar al castraveților?
Nu este absolut vina noastră.Acesta este un mecanism de apărare simplu și eficient al acestor legume. Ei produc o substanță amară numită cucurbitacină care respinge animalele mici, limacșii urâți, furnicile și toți ceilalți dăunători.Tot ce trebuie să facă dăunătorii este să încerce o dată și să renunțe rapid.Prin urmare, totul depinde de condițiile în care sunt cultivați castraveții.Dacă sunt favorabile, nu vom găsi în ele nicio amărăciune.Iar cei care au dificultăți vor recurge la o substanță chimică amară.Cu cât sunt mai proaste, cu atât devin mai amare.Substanța se acumulează în principal în tulpina întregii plante.Cu toate acestea, uneori se întâmplă ca cucurbitacina să intre în vârful castraveților.Nu ne vom otrăvi de ea, vom simți doar gustul amar.
Cum să preveniți castraveții să fie amari?
Există o metodă simplă pentru aceasta.Poate că mulți oameni au auzit despre asta, dar pur și simplu o ignoră, explicând că sună a superstiție.Gospodinele cu experiență o știu foarte bine, nu vor mânca niciodată un castravete amar.Dar până la margine, este vorba despre direcția de peeling. Să nu o facem niciodată din partea vârfului care a fost atașată de tulpină, adică cea mai groasă, verde închis.De asemenea, puteți tăia o bucată pentru a fi sigur.Procesul începem întotdeauna cu vârful verde deschis – aceasta este partea în care a fost plasată floarea, uneori o cumperi cu petale deja uscate.Daca gresim, substanta din varf va fi bine distribuita pe intreaga leguma, cu miscari ulterioare care indeparteaza pielea.Dar acesta nu este un motiv pentru a renunța complet la a le mânca.Nu uitați, odată pentru totdeauna, din ce parte trebuie să începeți să curățați castraveții.
Notă: gustul amar apare numai la castraveții de câmp; plantele de seră cresc în condiții bune, prin urmare nu conțin cucurbitacină.
S-ar putea să auzi despre un alt mod.Este destul de riscant și necesită timp.Și anume, după fiecare mișcare, cuțitul sau decojitorul trebuie clătite cu apă.
Mesaj: Faceți clic dreapta aici dacă doriți să eliminați textul promovat
Vezi și: Acesta este motivul pentru care castraveții ies moi și moale.O greșeală comună poate strica conserve întregi
Ce să faci cu castraveții de câmp?
Știm deja să curățăm castraveții, așa că acum ne putem gândi la ce putem face cu ei.Am menționat deja supa de castraveți pe care o știe toată lumea, dar nu toată lumea știe că puteți face supă de castraveți în borcane pentru iarnă și, de asemenea: