Olivier este considerat în mod obișnuit ca o salată de ‘Anul Nou’.
Cu toate acestea, mulți gurmanzi sunt gata să întreprindă prepararea acestui fel de mâncare și într-o zi fierbinte de vară.
Nimic surprinzător: salata este foarte gustoasă, este greu să o refuzi în orice moment al anului.
Dar există o problemă: maioneza face mâncarea mai ‘grea’.
Se dovedește a fi un fel de mâncare care pune la grea încercare sistemul digestiv.Dar în toiul dietei nu ar trebui să fie așa!
Din fericire, există un sos mai ușor și mult mai puțin caloric, care are un gust la fel de bun ca maioneza populară.
Iulia Arkhipova, bucătăreasă, brutar de categoria a patra, expert al ediției online Belnovosti în domeniul bucătăriei, sfătuiește să asezonați salata cu o masă făcută pe bază de. iaurt.
Cum se îmbracă Olivier vara
Luați un recipient adânc și puneți în el 200 de grame de iaurt.
Desigur, nu este necesar să folosiți un produs lactat fermentat dulce.
Trebuie să luați iaurt grecesc, care are o aromă neutră și nu are aditivi.
La produs trebuie adăugate muștar și suc de lămâie (câte o linguriță fiecare).
După o amestecare temeinică (sau mai bine bătută) va rezulta o masă delicată, care trebuie folosită pentru a îmbrăca amestecul de ouă-carne-legume.
Rezultatul este o salată foarte gustoasă, răcoritoare și destul de ușoară.Un fel de mâncare perfect pentru o zi de vară.
Dar există câteva nuanțe importante.Prima: Olivier ar trebui să fie îmbrăcată cu sos de iaurt chiar înainte de a mânca felul de mâncare.Salata îmbrăcată este puțin probabil să se păstreze mult timp.
A doua nuanță: într-o zi fierbinte (și în orice altă perioadă), verificați cu atenție calitatea tuturor componentelor.În primul și în primul rând vorbim despre produsele lactate fermentate.