Cultivatorii de daci în favoarea agriculturii ecologice adoră îngrășământul de casă.
Unele dintre aceste rețete au într-adevăr proprietăți benefice, dar trebuie să ne amintim că în astfel de cazuri este extrem de dificil să calculăm cu exactitate doza necesară de substanțe utile.
Cu toate acestea, îngrășământul din coji de ceapă este considerat universal și, de asemenea, nu costă un ban.
Cum să folosiți cojile de ceapă
Datorită compoziției sale, coaja de ceapă poate fi clasificată ca un fungicid natural.Se utilizează pentru a proteja plantele de interior, de grădină și de legume de dăunători.
În același timp, acest remediu are proprietăți nutritive și este folosit ca îngrășământ.
Aditivul crește rezistența plantelor la factorii nefavorabili, îmbunătățește calitatea solului și crește randamentul.
Poate fi utilizat atât sub formă uscată, cât și pentru prepararea infuziilor (decocturilor), care se folosesc pentru udare și pulverizare.
Modul de preparare
Decoctul se prepară simplu.Un borcan de un litru de coji se toarnă cu un litru de apă fierbinte, se fierbe timp de 5 minute și apoi se lasă să se răcească.
Decoctul se strecoară, aducând volumul rezultat la 10 litri de apă.
Pentru udare, 2 litri din acest îngrășământ se diluează în 10 litri de apă.