Nu știi ce să gătești cu dovlecel? Atunci acest articol este pentru tine..
Vă spunem o rețetă pentru un preparat delicios de dovlecei pe care chiar și copiii o vor aprecia.
Ce să gătești cu dovlecel
Veți avea nevoie de: doi-trei dovlecei (1,2-1,5 kg), o jumătate de kilogram de file de pui, o ceapă, două linguri de făină, un pahar de smântână sau smântână, doi sau trei căței de usturoi, o jumătate de grămadă de mărar , 50 de grame de unt, 3 linguri de ulei vegetal, sare si piper.
Prăjiți ceapa tocată mărunt cu o cantitate mică de unt și ulei vegetal.
Tăiați fileul de pui în cuburi mici, rulați în făină, adăugați la ceapă, prăjiți timp de 3-5 minute.
Adăugați dovleceii tăiați cubulețe mici (dacă sunt prea copți, îndepărtați semințele și coaja), prăjiți timp de 5-7 minute.
Se adauga smantana/smantana, se amesteca, se acopera tigaia cu un capac, se mai fierbe 5-7 minute.
La final, adaugă sare și piper.Adăugați usturoiul tocat și mărarul în vasul finit.