Nu este întotdeauna posibil să gătești hrișca astfel încât să rezulte sfărâmicioasă.
Cu toate acestea, există o modalitate simplă.Secretul gătitului hrișcă sfărâmicioasă îl spune expertul ediției rețelei ‘Belnovosti’ în domeniul bucătăriei, bucătar, brutar de categoria a patra Iulia Arkhipova.
Cum să faci hrișcă sfărâmicioasă
Pentru a face hrișca sfărâmicioasă, prăjirea scurtă a crupei înainte de gătire va ajuta.
Este mai bine să se prăjească în unt.Încălziți o tigaie, puneți unt, turnați hrișcă și prăjiți timp de 3 minute, amestecând.
Apoi, se transferă hrișca într-o oală cu apă și se fierbe în mod obișnuit.Pentru o cană de hrișcă aveți nevoie de două căni de apă.
Pentru o aromă mai bogată, puteți fierbe hrișca în bulion de carne, legume sau ciuperci.
Anterior, expertul ne-a spus ce greșeli fac imposibilă realizarea unei omlete pufoase.