Carnea gătită pe cărbuni trebuie să fie suculentă și moale, pentru care se folosește marinada..
Experta revistei noastre, Yulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de rangul a patra, ne-a spus cum să pregătim marinada perfectă, precum și ce rețete de vară sunt cel mai bine lăsate deoparte.
Pentru început, bucătarul ne-a sfătuit să uităm de marinatele pe bază de maioneză, smântână și alte produse din lapte fermentat în timpul sezonului cald.
Bacteriile se pot multiplica activ în acest mediu, ceea ce poate duce la otrăviri alimentare.
Marinada perfectă
Aceasta este considerată rețeta clasică de condimentare a cărnii pentru grătar, familiară fiecărui turist sovietic.
Pentru preparare folosesti:
Deci, pentru 750 de grame de carne veți avea nevoie de 125 ml de apă minerală și 1 lingură.l.oţet.
Ceapa, condimentele si condimentele pot fi adaugate dupa gust.
Este recomandat să marinați carnea seara, astfel încât să treacă cel puțin 12 ore înainte de a fi gătită.
Anterior, v-am spus cu ce să gătiți terci de mei – apă sau lapte.