AcasăPlanteCând să dezgropi hreanul: de asta depinde înțepătura lui.

Când să dezgropi hreanul: de asta depinde înțepătura lui.

După cum bine se știe, dezgroparea hreanului este permisă pe tot parcursul sezonului de dacha.

Dar dacă doriți ca rizomul să aibă gustul și aroma cele mai pronunțate, trebuie să luați lopata la începutul primăverii sau la sfârșitul toamnei.

Când să dezgropați hreanul primăvara

Cei care au decis să amâne dezgroparea hreanului până în primăvară trebuie să aștepte până în aprilie, când zăpada s-a topit în grădină și solul s-a dezghețat.

Hreanul care a fost scos din pământ primăvara este considerat cel mai ascuțit.

Când să dezgropați hreanul toamna

În momentul în care toamna coboară pe pământ, rizomul hreanului a acumulat o cantitate mare de zaharuri.Din această cauză, aroma sa nu este la fel de înțepătoare ca cea a hreanului dezgropat la începutul sezonului.

Cel mai bun moment pentru a începe această procedură este între sfârșitul lui octombrie și sfârșitul lui noiembrie.

Totuși, principalul punct de referință ar trebui să fie clima din regiunea în care se cultivă hreanul și prognoza meteo – trebuie să ajungeți acolo înainte să cadă zăpada.

Soluția optimă: așteptați și observați hreanul.De îndată ce vedeți că partea supraterană a plantei a început să se îngălbenească și să se scufunde la pământ, începeți recoltarea.

În acest fel puteți obține cel mai suculent rizom.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Cum să prepari corect piureul de cartofi: experții în gastronomie au numit punctele importante

Dacă doriți ca piureul dvs. de cartofi să fie admirat, trebuie să învățați cum să îl gătiți corect. Cu această abordare, probabilitatea de...

Ce 3 trucuri te vor ajuta să gătești kebabul perfect: experții în gastronomie au dezvăluit secretele.

Nimeni nu vrea să gătească un kebab prost, compromițându-și astfel abilitățile de bun bucătar. Așadar, merită să cunoașteți câteva secrete care vă pot...

Cum să gătești orez pentru ca varza umplută să fie savuroasă: nu toate gospodinele știu.

Nu subestimați influența orezului asupra calității verzei umplute: uneori multe depind chiar de această componentă. De aceea este important să-l fierbeți cât mai...

Ce 3 ingrediente trebuie neapărat să adaugi în borș pentru ca supa să fie savuroasă: experții în bucătărie au dezvăluit secretele.

E greu de găsit un fel de mâncare care să stârnească atâtea controverse între bucătari și gazde. Din acest motiv, borșul este cu...

Comentarii recente