AcasăPlanteDe ce nu înfloresc daliile: erorile florarului sunt de vină

De ce nu înfloresc daliile: erorile florarului sunt de vină

Procesul de înflorire a daliei poate fi întrerupt doar de primul îngheț.

Dar sunt momente când un cultivator de flori nu vede deloc muguri.Este numai vina greșelilor de îngrijire.

Lumina insuficientă

Daliilor le plac paturile luminoase, luminate de soare.Chiar și umbrirea ușoară poate face ca daliile să crească slab și să se atrofieze.

Pentru a remedia situația, va trebui să inspectați cu atenție patul de flori pentru a scăpa de buruieni și să dați tufișurilor din jurul daliilor o tunsoare modelatoare.

Dar transplantarea tufelor adulte este o idee care este mai bine să fie înlăturată, deoarece planta poate deveni foarte stresată din cauza traumei rădăcinilor.

Udarea necorespunzătoare

Daliile nu tolerează seceta, așa că sarcina dumneavoastră este să mențineți solul moderat umed.

Este important să păstrați un echilibru atunci când udați: solul nu trebuie să se usuce, dar este de asemenea important să nu udați excesiv plantele.În absența ploii, udați-vă daliile la fiecare 3-4 zile sau zilnic pe vreme caldă.Folosiți aproximativ 5 litri de apă pentru fiecare tufă, care trebuie să fie turnată sub rădăcină.

Lipsa ciupitului

Doar daliile mici și pitice nu au nevoie de ajutor – ele vor forma tufe luxuriante pline de muguri așa cum sunt.

Soiurile de dalii cu creștere înaltă și medie vor necesita ciupire, în timpul căreia florarul scurtează vârfurile plantelor.

De obicei, prima ciupire se face atunci când planta are 4-5 perechi de frunze adevărate.Aceasta se face prin îndepărtarea vârfului tulpinii cu degetele sau cu o foarfecă dezinfectată.După această procedură, dalia începe să formeze activ lăstari laterali, ceea ce duce la o creștere a numărului de muguri.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Cum să prepari corect piureul de cartofi: experții în gastronomie au numit punctele importante

Dacă doriți ca piureul dvs. de cartofi să fie admirat, trebuie să învățați cum să îl gătiți corect. Cu această abordare, probabilitatea de...

Ce 3 trucuri te vor ajuta să gătești kebabul perfect: experții în gastronomie au dezvăluit secretele.

Nimeni nu vrea să gătească un kebab prost, compromițându-și astfel abilitățile de bun bucătar. Așadar, merită să cunoașteți câteva secrete care vă pot...

Când să dezgropi hreanul: de asta depinde înțepătura lui.

După cum bine se știe, dezgroparea hreanului este permisă pe tot parcursul sezonului de dacha.Dar dacă doriți ca rizomul să aibă gustul și...

Cum să gătești orez pentru ca varza umplută să fie savuroasă: nu toate gospodinele știu.

Nu subestimați influența orezului asupra calității verzei umplute: uneori multe depind chiar de această componentă. De aceea este important să-l fierbeți cât mai...

Comentarii recente