AcasăPlanteCe altceva mai puteți avea timp să semănați și să plantați în...

Ce altceva mai puteți avea timp să semănați și să plantați în septembrie: agricultorii dacha pe o notă.

Lista de plante care pot fi plantate în toamnă este destul de mică.Cu toate acestea, în septembrie este încă posibil să plantați unele culturi de legume și verdețuri pentru a obține o nouă recoltă foarte curând.

Dintre culturile de legume, soiurile de ridichi cu maturare timpurie sunt excelente pentru a fi semănate în septembrie și pot fi recoltate încă de la 20-22 de zile de la semănat.

Expertul revistei noastre Anastasia Kovrignyh – om de știință agronom și peisagist ne-a spus ce să plantăm la dacha în septembrie.

Condițiile meteorologice și zilele scurte din septembrie sunt mai potrivite pentru cultivarea ridichilor decât în iunie sau iulie.

Durata orelor de lumină în această perioadă este de aproximativ 10-12 ore.Cu o astfel de lumină, ridichile nu pot trece la faza de formare a tulpinii florale și nu pot forma o cultură mare de rădăcini care să crească continuu.

Împușcarea prematură a ridichilor poate fi cauzată și de temperaturile ridicate cu lipsă de umiditate.În septembrie, temperaturile scad și sunt mai multe precipitații.

Din a doua jumătate a lunii septembrie până la începutul lunii octombrie este cel mai bun moment pentru plantarea usturoiului de iarnă.Numai bulbii sănătoși sunt potriviți pentru plantare.

Tecii afectați de boli și dăunători nu sunt potriviți pentru plantare.Cuișoarele exterioare mari produc un randament mai mare decât cuișoarele interioare mici.

Semănatul de iarnă al morcovilor, ridichilor, sfeclei, mărarului, salatei și altor culturi se realizează toamna târziu.Dar pregătirea paturilor poate începe încă din septembrie.În această perioadă, îngrășămintele organice și îngrășămintele minerale – fosfor și potasiu – se aplică sub sapă.

Puteți semăna sidedresses în zonele libere ale parcelei.Acestea previn scurgerea nutrienților din sol, inhibă creșterea și reproducerea buruienilor, îmbogățesc solul cu nutrienți și îi îmbunătățesc structura.

Trifoiul, fasolea, fasolea boabe, mazărea, precum și secara, grâul, orzul, muștarul alb, rapița și alte culturi se însămânțează de obicei ca siderate.

De la sfârșitul lunii august până la sfârșitul lunii septembrie, se plantează căpșuni de grădină.Într-un loc, căpșunile pot da o producție bună timp de 5-6 ani.După fructificare, căpșunile de grădină produc tulpini sau mustăți pe care se formează rozete.

Odată intrate în contact cu solul, rozetele se înrădăcinează pentru a forma plante independente.Iar plantele înrădăcinate servesc drept material săditor nou.Cele mai puternice și mai dezvoltate răsaduri sunt de obicei produse din rozete înrădăcinate aproape de arbustul mamă.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

De ce nu înfloresc daliile: erorile florarului sunt de vină

Procesul de înflorire a daliei poate fi întrerupt doar de primul îngheț.Dar sunt momente când un cultivator de flori nu vede deloc muguri.Este...

De ce cultivatorii experimentați de daci depozitează cartofii împreună cu mărul: ați fi surprinși.

Nu presupuneți că treaba dumneavoastră la dacha este doar să aveți grijă de plante pe măsură ce se dezvoltă. După recoltare, începe partea...

Pot frunzele să fertilizeze grădina de legume: aur verzui pentru grădina ta.

Frunzele de toamnă care acoperă solul într-un covor auriu dețin un potențial uimitor pentru grădinari.Mulți grădinari se întreabă dacă frunzele căzute pot fi...

Ce puteți face cu frunzele căzute: grădinari veterani enumeră opțiunile.

La sfârșitul sezonului, fiecare cultivator de căsuțe are o întrebare cu privire la ce să facă cu frunzele. Dacă frunzele căzute sunt sănătoase,...

Comentarii recente