AcasăPlanteCe trebuie să faceți dacă solul este prea moale și se sfărâmă...

Ce trebuie să faceți dacă solul este prea moale și se sfărâmă în pulbere: iată cu ce ar trebui să stropească solul un fermier de cabană.

Mulți cultivatori de daci se plâng de o astfel de problemă ca densitatea excesivă a solului.

Cu toate acestea, există destul de mulți grădinari care se confruntă cu dificultatea opusă.Este vorba de faptul că solul este prea moale.

Solul este prea ‘ușor’ și se sfărâmă literalmente în praf.

Este dificil să obții o recoltă bună pe o parcelă cu un astfel de sol.

Deci, cum să readucem solul prea moale la starea sa normală? Anastasia Kovrignyh, expert al revistei noastre, agronom și peisagist, a răspuns la această întrebare.

Cum să ‘repari’ solul afânat

Desigur, este posibil să mergeți pe calea cea mai dificilă – să înlocuiți complet stratul superior cu sol caracterizat prin fertilitate și consistență normală.

Un dezavantaj serios al acestei abordări este natura sa intensivă în muncă.

O metodă ceva mai puțin complicată este de a îndepărta mai întâi un strat întreg de sol, apoi un strat gros de compost, apoi o săpătură completă a locului, iar apoi stratul îndepărtat anterior trebuie returnat.

Doriți să economisiți timp și efort? Atunci alegeți o strategie diferită pentru ‘fixarea’ solului foarte afânat!

Ideea este următoarea: presărați regulat solul cu material de mulcire.Acesta din urmă ar trebui să fie, de preferință, compost sau iarbă tăiată.

La fiecare săpătură, proprietarul dachiei va trebui să încorporeze ‘materialele organice’ selectate în acoperirea solului.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

BEI acordă Poloniei 111 milioane de dolari pentru a sprijini proiectele verzi și IMM-urile.

JOHANNESBURG (AP) - Furtuni de zăpadă neobișnuit de târzii au lovit regiunile de coastă ale Africii de Sud în weekend, provocând moartea a două...

Care este cel mai bun fertilizant pentru roșii: secretele unei recolte generoase

Fertilizarea tomatelor joacă un rol esențial în obținerea unei recolte bogate și de calitate. Îngrășămintele corect selectate nu numai că întăresc plantele, dar...

Raționamentul militar rece controlează disputa Israel-Hezbollah.

Potrivit Ministerului Sănătății din Liban, până luni seară, 356 de persoane - dintre care 24 de copii - au murit în urma loviturilor aeriene...

Cum să plantați corect bujorii în toamnă: faceți-o până la sfârșitul lunii octombrie.

În perioada de toamnă, nu trebuie să vă ocupați doar de recoltare și de pregătirea solului pentru noul sezon. Este, de asemenea, o...

Comentarii recente