AcasăUltimele știriMinistrul german al apărării subliniază urgența rearmării rapide a Bundeswehr-ului

Ministrul german al apărării subliniază urgența rearmării rapide a Bundeswehr-ului

Cu peste 550 de morți și zeci de mii de persoane forțate să-și părăsească locuințele în urma a două zile de lovituri aeriene care au vizat miliția șiită Hezbollah, Israelul a anunțat marți că își intensifică campania de bombardamente în Liban.

Printre morți se numără doi angajați ai unei agenții umanitare a ONU și șeful rachetelor Hezbollah.

Surse militare susțin că generalul Herzi Halevi, șeful Statului Major israelian, a declarat: ‘Nu trebuie să lăsăm Hezbollah să se odihnească.Trebuie să continuăm cu toate forțele noastre.’.

Forțele aeriene israeliene au declarat că au lovit ‘obiective teroriste ale Hezbollah în sudul Libanului, inclusiv lansatoare, situri de infrastructură teroristă și clădiri în care erau depozitate arme.’ El a spus că atacurile se vor intensifica și că vor fi trimise mai multe efective militare.

Șeful rachetelor Hezbollah a fost ucis.

Ulterior, Forțele de apărare israeliene (IDF) au declarat că l-au eliminat pe șeful rachetelor Hezbollah în cartierul Ghobeiry din Beirut.

O declarație a adăugat că au fost uciși și alți comandanți ai unității de rachete și că Ibrahim Qabisi a fost creierul din spatele atacurilor cu rachete asupra țintelor civile, precum și asupra Israelului.

Corpurile lui Omar Suwad, Benny Avraham și Adi Avitan au fost returnate Israelului în 2004, ca parte a unui schimb de prizonieri între Israel și Hezbollah, mediat de Germania.IDF a declarat că Qabisi ‘a planificat atacul terorist de răpire din Muntele Dov în anii 2000 ‘ în care trei soldați israelieni au fost ‘răpiți și uciși.’.

Șase morți și cincisprezece răniți au fost raportați de Ministerul Sănătății libanez în urma loviturii, care, de asemenea, a lăsat două etaje ale unei clădiri complet distruse și a produs nori masivi de fum pe cameră.

Agenția de presă de stat libaneză NNA a declarat că șase persoane au fost ucise marți în atacuri aeriene în Nabatijeh, în timp ce patru localnici și un refugiat sirian au pierit în atacuri israeliene asupra satului libanez Duair, la sud de Beirut.

Zeci de mii de oameni pe fugă.

Cifrele oficiale publicate marți indică faptul că loviturile aeriene israeliene au dus la strămutarea a zeci de mii de persoane în Liban.

Potrivit ministrului interimar al mediului, Nasser Jassin, 27. 000 dintre persoanele strămutate și-au stabilit reședința în adăposturi de urgență în sud și în Valea Bekaa, în est.

Din acest motiv, peste 250 de școli au fost transformate rapid în adăposturi de urgență; de atunci, aproximativ 20. 000 de persoane au primit mese, produse de igienă și ajutoare de bază.Una dintre lipsurile din adăposturi sunt saltelele.

Medici fără Frontiere (MSF), o organizație umanitară, a raportat că echipele furnizează saltele și articole de igienă în adăposturile de urgență din întreaga țară.În plus, persoanele strămutate pot primi sprijin psihologic apelând la centre de consiliere telefonică.

Din cauza atacurilor israeliene continue, mulți membri ai personalului MSF au ales să rămână în casele lor din sud și est, în timp ce alții au fost nevoiți să fugă.

Miliția ripostează.

Organizația Hezbollah, susținută de Iran, cu sediul în Liban, a revendicat mai multe atacuri, inclusiv unul asupra unei baze militare din apropierea orașului Safed, în nordul Israelului.Armata israeliană a raportat că, în cursul celor două zile anterioare, a numărat aproximativ 300 de obuze care au fost trase pe teritoriul israelian din Liban.

Miliția a afirmat că a tras o rafală de rachete, inclusiv rachetele mai grele Fadi-1 și Fadi-2, asupra instalațiilor militare israeliene.

Potrivit grupării susținute de Iran, au fost vizate instalații militare din apropierea orașului israelian Haifa, o pistă militară de aterizare la vest de Afula și alte zone, inclusiv Rosh Pina.

Înainte de recenta intensificare a activității, Hezbollah a folosit în principal rachete și drone mai mici împotriva Israelului; cu toate acestea, armata israeliană a raportat că Hezbollah a lansat peste 8. 800 de rachete și drone în mai puțin de un an.

Zile mortale în Liban.

Potrivit ministrului libanez al sănătății, Firas Abiad, bilanțul atacurilor aeriene israeliene din Liban din ultimele două zile a crescut la 558 de morți și aproximativ 1. 835 de răniți.

Potrivit acestuia, printre morți s-au numărat aproximativ cincizeci de copii.Abiad, ministrul sănătății în cadrul unui guvern interimar, a continuat: ‘Răniții sunt tratați în peste 54 de spitale și centre medicale din Beirut și sudul Libanului.’.

UNHCR s-a declarat ‘indignată și profund întristată ‘ de moartea a doi dintre angajații săi care au pierit în loviturile israeliene din Liban.

Potrivit unei declarații a UNHCR, Dina Darwiche, de la biroul lor din Bekaa, în estul Libanului, a decedat luni după ce o rachetă israeliană a lovit clădirea în care locuia.

‘Astăzi, trupurile Dinei și ale fiului ei mai mic au fost recuperate în mod tragic.Soțul ei și unul dintre copiii ei au fost salvați și sunt tratați la spital pentru răni grave’, se arată în comunicat.

Acesta a mai precizat că luni, Ali Basma, care lucrase și la biroul UNHCR din Tyre, în sudul Libanului, a fost declarat oficial decedat.

Cu apropierea primei aniversări a războiului din Gaza, atacurile israeliene reprezintă o intensificare semnificativă a războiului cu Hezbollah în regiunea de nord.

Mai multe sute de pagere și walkie-talkie folosite de membrii Hezbollah au explodat săptămâna trecută în Liban, reprezentând o nouă lovitură majoră pentru organizație.Mulți observatori au învinuit Israelul pentru acest atac, chiar dacă Israelul nu a revendicat oficial responsabilitatea.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

BEI acordă Poloniei 111 milioane de dolari pentru a sprijini proiectele verzi și IMM-urile.

JOHANNESBURG (AP) - Furtuni de zăpadă neobișnuit de târzii au lovit regiunile de coastă ale Africii de Sud în weekend, provocând moartea a două...

Care este cel mai bun fertilizant pentru roșii: secretele unei recolte generoase

Fertilizarea tomatelor joacă un rol esențial în obținerea unei recolte bogate și de calitate. Îngrășămintele corect selectate nu numai că întăresc plantele, dar...

Raționamentul militar rece controlează disputa Israel-Hezbollah.

Potrivit Ministerului Sănătății din Liban, până luni seară, 356 de persoane - dintre care 24 de copii - au murit în urma loviturilor aeriene...

Cum să plantați corect bujorii în toamnă: faceți-o până la sfârșitul lunii octombrie.

În perioada de toamnă, nu trebuie să vă ocupați doar de recoltare și de pregătirea solului pentru noul sezon. Este, de asemenea, o...

Comentarii recente