Nu vor fi necesare prea multe ingrediente pentru a face clătite cu cartofi.
Puteți descoperi un fel de mâncare interesant pentru dumneavoastră dacă frământați aluatul cu drojdie.Rețeta este destul de simplă.
Expertul revistei noastre Iulia Arkhipova – bucătar, brutar de categoria a patra a spus cum să gătești clătite de cartofi.
Se cere:
Cum să gătești
1.Primul lucru de făcut este să dizolvați drojdia în apa caldă și apoi cerneți făina, amestecați și acoperiți bolul cu folie alimentară.
2.În timp ce drojdia se dizolvă, curățați cartofii de coajă și dați-i pe o răzătoare fină.
3.Când foitajul a crescut, adăugați cartofii, sare, piper și amestecați aluatul, apoi acoperiți din nou cu folie alimentară și lăsați să stea timp de 1-1,5 ore.
4.Se adaugă apoi ouăle, se amestecă și se coc clătitele pe o tigaie încinsă în ulei vegetal, pe ambele părți, până devin aurii.
Se servesc cu smântână, poftă bună!