AcasăMâncareCum să faci clătite de cartofi: o rețetă extrem de simplă

Cum să faci clătite de cartofi: o rețetă extrem de simplă

Nu vor fi necesare prea multe ingrediente pentru a face clătite cu cartofi.

Puteți descoperi un fel de mâncare interesant pentru dumneavoastră dacă frământați aluatul cu drojdie.Rețeta este destul de simplă.

Expertul revistei noastre Iulia Arkhipova – bucătar, brutar de categoria a patra a spus cum să gătești clătite de cartofi.

Se cere:

  • cartofi 5 buc.
  • făină 1/2 cană.
  • drojdie 10 gr.
  • sare, piper după gust.
  • apă 120 ml.
  • ou 2 buc.
  • ulei vegetal.
  • Cum să gătești

    1.Primul lucru de făcut este să dizolvați drojdia în apa caldă și apoi cerneți făina, amestecați și acoperiți bolul cu folie alimentară.

    2.În timp ce drojdia se dizolvă, curățați cartofii de coajă și dați-i pe o răzătoare fină.

    3.Când foitajul a crescut, adăugați cartofii, sare, piper și amestecați aluatul, apoi acoperiți din nou cu folie alimentară și lăsați să stea timp de 1-1,5 ore.

    4.Se adaugă apoi ouăle, se amestecă și se coc clătitele pe o tigaie încinsă în ulei vegetal, pe ambele părți, până devin aurii.

    Se servesc cu smântână, poftă bună!

    Andreea Dumitrescu
    Andreea Dumitrescu
    Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Cele mai populare

    Cum să prepari corect piureul de cartofi: experții în gastronomie au numit punctele importante

    Dacă doriți ca piureul dvs. de cartofi să fie admirat, trebuie să învățați cum să îl gătiți corect. Cu această abordare, probabilitatea de...

    Ce 3 trucuri te vor ajuta să gătești kebabul perfect: experții în gastronomie au dezvăluit secretele.

    Nimeni nu vrea să gătească un kebab prost, compromițându-și astfel abilitățile de bun bucătar. Așadar, merită să cunoașteți câteva secrete care vă pot...

    Când să dezgropi hreanul: de asta depinde înțepătura lui.

    După cum bine se știe, dezgroparea hreanului este permisă pe tot parcursul sezonului de dacha.Dar dacă doriți ca rizomul să aibă gustul și...

    Cum să gătești orez pentru ca varza umplută să fie savuroasă: nu toate gospodinele știu.

    Nu subestimați influența orezului asupra calității verzei umplute: uneori multe depind chiar de această componentă. De aceea este important să-l fierbeți cât mai...

    Comentarii recente