AcasăUltimele știriÎn RD Congo, sute de deținuți „grav bolnavi” au fost eliberați

În RD Congo, sute de deținuți „grav bolnavi” au fost eliberați

(Bloomberg) — Potrivit ministrului de Finanțe Antoine Armand, recent numit, guvernul francez analizează taxele care vizează întreprinderile bogate și marile, în timp ce încearcă să gestioneze nevoia presantă de a repara finanțele fără a anula politicile pro-creștere ale președintelui Emmanuel Macron.

Cele mai citite de la Bloomberg.

  • Descoperirea potențialului ascuns al zonei: bine sau rău.

  • Promisiunea care dispare a lui Eric Adams de a aborda taxele pe proprietate „nedrepte” din New York.

  • Gara Grand Central din Belfast creează o nouă eră pentru transportul public din Irlanda de Nord.

  • Așteptând miracolul dezvoltării de la biserică la locuințe.

  • Remarcile sale coincid cu investitorii care își vând activele franceze din cauza tulburărilor politice, deoarece prima de risc pentru datoria națiunii se apropie de cel mai înalt nivel de la criza din zona euro.

    „Avem unul dintre cele mai mari deficite din istoria noastră, în afară de unul sau doi ani excepționali de criză din ultimii 50 de ani”, a declarat Armand, marți, la radio France Inter.

    „Având în vedere gravitatea situației bugetare, trebuie să ne întrebăm cum poate toată lumea să contribuie în mod inteligent”, a afirmat el, subliniind că potențialele viitoare majorări de taxe nu ar trebui să împiedice expansiunea economică și crearea de locuri de muncă.

    În timp ce Armand a reiterat că administrația primului ministru Michel Barnier nu va pune o povară suplimentară asupra clasei muncitoare și a clasei de mijloc, el a remarcat că a-i face pe cei bogați să plătească o sumă minimă de impozit este „o cale interesantă”.’.

    Barnier a indicat duminică că va face ca cele mai mari companii ale națiunii și cei mai bogați persoane fizice să plătească mai multe impozite în efortul de a aborda deficitul bugetar masiv.Guvernul este sub presiune pentru a găsi soluții rapide la provocările fiscale ale națiunii și trebuie să prezinte parlamentului un proiect de lege de buget pentru 2025 în săptămânile următoare.

    Un indicator al riscului obligațiunilor franceze – diferența dintre randamentele franceze și germane pe 10 ani – este cel mai ridicat de când anxietatea față de politica țării a atins apogeul în această vară.Citigroup se așteaptă ca anul viitor să se extindă până la 100 de puncte de bază, de la aproximativ 80 în prezent.Între timp, acțiunile franceze au scăzut cu peste 6% față de când președintele Emmanuel Macron a convocat alegeri anticipate pe 9 iunie.

    Calibrarea bugetului este crucială pentru restabilirea încrederii investitorilor.Franța a alunecat atât de departe de la planurile sale pe termen lung de reducere a deficitului, încât ar fi necesar un efort enorm pentru a reveni pe calea de a îndeplini obiectivul de reducere a deficitului până la limita de 3% din producția economică a Uniunii Europene. până în 2027.

    Francois Villeroy de Galhau, guvernatorul Băncii Franței, a declarat că încercarea de o astfel de consolidare rapidă nu ar mai fi înțeleaptă sau credibilă și că noul guvern ar trebui să negocieze o ajustare pe cinci ani cu UE.Acest membru al Consiliului Guvernatorilor Băncii Centrale Europene consideră că cea mai mare parte a efortului ar trebui să provină din reduceri de cheltuieli, utilizându-se și taxe direcționate care nu subminează încrederea economică.

    Chiar și în noul cabinet al lui Barnier, parlamentarii ezită să anuleze șapte ani de politici pro-business ale lui Macron, despre care susțin că au schimbat averea economică a Franței.Cu toate acestea, partidele de opoziție din parlament au făcut din impozitarea celor bogați o componentă centrală a planurilor lor economice.Creșterea impozitelor este un subiect dezbinător.

    Când Barnier își va prezenta agenda de politică în parlament pe 1 octombrie, va oferi mai multe detalii despre planurile sale.

    Potrivit economistului șef al Societe Generale, Michala Marcussen, „Astăzi, piețele oferă Franței beneficiul îndoielii și există toate mecanismele BCE, dar dacă Franța ar spune „uitați toate acestea și vom lăsa deficitul bugetar să crească”, am fi repede într-o criză mult mai gravă.Dar pentru ca o consolidare fiscală să funcționeze, trebuie să fie văzută drept echitabilă, cu toată lumea contribuind într-un fel sau altul.’.

    Șeful lobby-ului de afaceri francez, Medef, Patrick Martin, a declarat marți la radio Franceinfo că întreprinderile ar putea tolera majorări suplimentare de taxe atâta timp cât guvernul va continua să reducă cheltuielile.

    Potrivit Bloomberg Economics.

    „Drumul de urmat este riscant, având în vedere fragilitatea politică și întinderea obiectivelor fiscale, dar ar putea spori încrederea în direcția economică a Franței dacă guvernul lui Barnier poate oferi o strategie fiscală credibilă care să liniștească piețele și să respecte în linii mari regulile UE.’.

    —Economistul Leonora Mavroeidi.Pentru INSIGHT complet, faceți clic aici.

    „Afacerile vor putea contribui într-o mică măsură dacă este necesar, în mod excepțional, temporar”, a spus el.

    După ce președintele Emmanuel Macron a venit la putere în 2017 și s-a angajat să repare relația Franței cu afacerile, politicile fiscale pentru cei bogați ar marca o schimbare semnificativă în țară.Una dintre primele sale acțiuni a fost să micșoreze sfera impozitului pe avere a țării și să o înlocuiască cu o taxă forfetară pe capital, câștigându-i laude din partea comunității de afaceri și critici din partea criticilor care l-au numit „președintele bogaților”.’.

    Toate lucrurile luate în considerare, Franța continuă să fie națiunea din Europa cu cel mai mare venit fiscal raportat la producția sa economică.

    –cu ajutorul lui Benoit Berthelot.

    Actualizarea economistului este inclusă în al doisprezecelea paragraf.

    Cea mai citită săptămâna de afaceri de la Bloomberg.

  • Wall Street și CEO-ul Palantir scapă unul de altul direct la bancă.

  • Cinci cauze pentru speranță în industria divertismentului.

  • Oficialii electorali locali din SUA se confruntă cu mai multe amenințări și mai mulți angajați demisionează.

  • Omul care a stricat atractivitatea lui Nike.

  • Problemele cu concesiunile lui Yosemite continuă să crească.

  • ©2024 Bloomberg L.P.

    Andreea Dumitrescu
    Andreea Dumitrescu
    Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Cele mai populare

    Dintre toate felinele, leopardul înnorat are dinții proporțional cei mai mari

    Hakainde Hichilema, președintele Zambiei, a suspendat trei judecători de rang înalt din cauza unor acuzații de conduită judiciară necorespunzătoare, ceea ce a dus la...

    După ultimul avertisment de recesiune, încrederea întreprinderilor germane scade

    În cel mai recent efort de a rezolva problema supraaglomerării, 1. 685 de deținuți 'grav bolnavi ' au fost eliberați din una dintre cele...

    Maestrul Xi nu i-a putut permite șefului Băncii Centrale a Chinei să se pensioneze

    Utilizatorii rețelelor de socializare au distribuit un videoclip vechi cu o casă din China care se prăbușește în apele inundațiilor, cu o afirmație falsă...

    Un videoclip vechi cu prăbușirea unei case chinezești a fost legat în mod eronat de inundațiile din Thailanda

    Etiopienii și-au sărbătorit Anul Nou pe 11 septembrie 2024.O postare publicată pe Facebook în ajunul sărbătorii cu o imagine a prim-ministrului Etiopiei pretinde...

    Comentarii recente