AcasăUltimele știriUraganul John ajunge pe coasta mexicană a Pacificului

Uraganul John ajunge pe coasta mexicană a Pacificului

(Bloomberg)- Egiptul a declarat că a trimis asistență militară Somaliei, marcând cea mai recentă demonstrație de sprijin pentru țara din Cornul Africii care este implicată într-o dispută cu Etiopia, o țară vecină, asupra unui teritoriu separatist.

Cele mai citite de Bloomberg.

  • Descoperirea potențialului ascuns al zonării: Bun sau rău.

  • Inițiativa Moonshot de a pune capăt deceselor cauzate de traficul rutier în Statele Unite.

  • Gara Grand Central din Belfast creează o nouă eră pentru transportul public din Irlanda de Nord.

  • Ministerul egiptean de Externe a declarat luni, într-o scurtă declarație, că un transport care tocmai a sosit în capitala țării, Mogadishu, face parte din sprijinul ‘pentru eforturile Somaliei surori de a obține securitate și stabilitate, de a combate terorismul’ și de a-și menține suveranitatea și unitatea.

    Deși țara nord-africană a reținut detalii suplimentare cu privire la asistență, ea a declarat că aceasta este o componentă a îndatoririlor Egiptului în temeiul unui protocol de cooperare militară semnat în august și că va contribui la consolidarea capacităților armatei somaleze.

    Acest acord a urmat unui plan al Etiopiei, țară fără ieșire la mare, de a recunoaște oficial Somaliland, care în urmă cu trei decenii și-a declarat independența față de Somalia, în schimbul accesului la o bază militară și un port în Golful Aden.Planul a înfuriat Somalia, care consideră că Somaliland face parte din teritoriul său.

    Transferul acestor arme a ‘alarmat profund Somalilandul’, potrivit Ministerului de Externe al acestei țări, care a afirmat, de asemenea, că ‘administrația de la Mogadiscio nu are în prezent capacitatea de a gestiona sau de a proteja în mod eficient o astfel de mare rezervă de echipamente militare.’.

    Potrivit ministrului de externe al Somaliei de la acea vreme, Egiptul a trimis, de asemenea, arme și își va antrena trupele în Somalia luna trecută.

    Egiptul și Etiopia sunt, de asemenea, în dezacord cu privire la un baraj hidroenergetic masiv pe care Addis Abeba l-a construit pe afluentul principal al râului Nil.Cairo și-a exprimat de mult timp îngrijorarea că rezervorul ar putea afecta debitul principalei sale surse de apă dulce.

    – Cu ajutorul lui Mohammed Omar Ahmed și Simon Marks.

    (Actualizări cu un comentariu Somaliland în al cincilea paragraf.).

    Cel mai citit Businessweek de la Bloomberg.

  • Wall Street și CEO-ul Palantir scapă unul de celălalt direct la bancă.

  • Cinci motive de speranță în industria divertismentului.

  • Omul care a stricat apelul Nike.

  • Problemele legate de concesiunile din Yosemite continuă să crească.

  • Funcționarii electorali locali din SUA se confruntă cu mai multe amenințări, iar mai mulți angajați demisionează.

  • ©2024 Bloomberg L.P.

    Andreea Dumitrescu
    Andreea Dumitrescu
    Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Cele mai populare

    Intimidarea contrabandiștilor în sud-vestul Germaniei

    Paisprezece membri ai principalului partid de opoziție din Tanzania, Chadema, inclusiv doi dintre liderii săi, au fost reținuți pentru scurt timp luni, în timp...

    Liderii opoziției din Tanzania sunt reținuți pe fondul unei represiuni

    Utilizatorii rețelelor de socializare au distribuit un videoclip vechi cu o casă din China care se prăbușește în apele inundațiilor, cu o afirmație falsă...

    Columbia este suspendată de un grup de combatere a spălării banilor după ce președintele Petro a dezvăluit conținutul unui raport clasificat

    Proprietățile din Germania de Vest au fost percheziționate de poliția federală, ca parte a unui efort de a opri traficul de persoane.Un purtător de...

    Comitatul Dorchester se pregătește în cazul unei furtuni tropicale

    Imagini cu un blocaj în trafic într-o regiune muntoasă din Pakistan, filmate cu ocazia Zilei Independenței țării din Asia de Sud, au fost vizualizate...

    Comentarii recente