AcasăUltimele știriLibanul raportează că un val de lovituri aeriene israeliene a ucis aproape...

Libanul raportează că un val de lovituri aeriene israeliene a ucis aproape 500 de persoane

BOGOTÁ, Columbia (AP) – Grupul Egmont, o organizație globală menită să prevină spălarea banilor, a anunțat luni că a interzis Columbiei să utilizeze platforma sa mondială de schimb de informații, în urma dezvăluirii de către președintele Gustavo Petro a unor date private pe care oficialii columbieni le-au obținut de la grup.

Grupul Egmont a emis o declarație în care afirmă că măsura va rămâne în vigoare în timp ce efectuează investigații suplimentare.Grupul a declarat că guvernul Columbiei nu va mai avea acces la un web securizat pe care grupul îl utilizează pentru a face schimb de date privind infracțiunile financiare și care este accesibil de 177 de țări membre.

Petro a dezvăluit la începutul acestei luni detalii dintr-un document obținut de Grupul Egmont care indica faptul că guvernul Columbiei – condus atunci de președintele conservator Iván Duque – ar fi plătit unei întreprinderi israeliene 11 milioane de dolari în numerar pentru programul de spionaj Pegasus în 2021.

Mulți au anticipat că Petro va vorbi despre o grevă a camionagiilor în timpul discursului său televizat la nivel național, dar în schimb a făcut această dezvăluire.

Oficialii administrației Duque au negat acuzațiile președintelui, care a susținut că administrația conservatoare a folosit spyware-ul pentru a spiona activiștii și membrii partidelor de stânga care s-au opus guvernului său, inclusiv Petro.

Potrivit unui raport publicat de Amnesty International și 18 organizații media în 2021, Pegasus, un software dezvoltat de o companie israeliană, a fost utilizat de cel puțin o duzină de guverne pentru a viza peste 50 000 de politicieni, jurnaliști și activiști pentru drepturile omului.Acesta poate colecta informații de pe telefoanele mobile fără a fi detectat și poate controla camera și microfoanele unui telefon mobil.

Potrivit analiștilor în domeniul securității, excluderea Columbiei din platforma de schimb de informații a Grupului Egmont face mai dificilă identificarea tranzacțiilor ilicite efectuate de organizațiile criminale și grupurile de traficanți de droguri.

Petro și-a apărat luni decizia de a declasifica informații confidențiale, spunând că a acționat în interesul țării.

Într-un mesaj postat pe X, Petro a declarat: ‘Acesta este prețul adevărului’ și a adăugat că columbienii înțeleg acum cum a ‘plătit’ predecesorul său pentru Pegasus.

____.

Vizitați APNews.com/hub/latin-america pentru a urmări reportajele organizației de știri despre America Latină și Caraibe.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Comitatul Dorchester se pregătește în cazul unei furtuni tropicale

Imagini cu un blocaj în trafic într-o regiune muntoasă din Pakistan, filmate cu ocazia Zilei Independenței țării din Asia de Sud, au fost vizualizate...

’Războiul Israelului este cu Hezbollah, nu cu voi,’ le-a spus Netanyahu libanezilor

Dacă sunteți ca noi sau ca aproape toată lumea de pe internet, imaginile cu adorabilul hipopotam pigmeu de apă thailandez în vârstă de două...

De trei ori un avion spion rusesc a pătruns în spațiul aerian japonez, forțând Japonia să-și trimită avioanele de vânătoare și să tragă rachete...

Sursa.În urma protestelor publice provocate de un videoclip viral care pretindea că arată un turist de sex masculin lovind cu piciorul o căprioară...

Cum să recoltați morcovi și sfeclă roșie: grădinarii de legume au indicat greșeli inacceptabile

Datele de recoltare a culturilor rădăcinoase pot fi calculate dacă au fost reținute informații de la producătorul de semințe. Există, de asemenea, multe...

Comentarii recente