AcasăPlanteCum să recoltați morcovi și sfeclă roșie: grădinarii de legume au indicat...

Cum să recoltați morcovi și sfeclă roșie: grădinarii de legume au indicat greșeli inacceptabile

Datele de recoltare a culturilor rădăcinoase pot fi calculate dacă au fost reținute informații de la producătorul de semințe.

Există, de asemenea, multe prezicători populare pentru a determina maturitatea legumelor și cel mai bun moment pentru recoltare.Dar recoltarea în sine se face uneori de modă veche, făcându-se aceleași greșeli de generații întregi.

Să aflăm ce greșeli în timpul recoltării morcovilor și sfeclei pot strica recolta crescută.

Greșeli inacceptabile

1.Cea mai frecventă greșeală este nerespectarea calendarului.Este clar că legumele imature vor fi mai puțin utile și termenul lor de valabilitate va fi scurtat.

Dar și coacerea excesivă a legumelor în paturi este greșită, deoarece morcovii și sfecla prea coapte vor crăpa.

În plus, legumele congelate nu se păstrează bine.

2.Următoarea greșeală este legată de condițiile meteorologice.Cel mai bine este să recoltați într-o zi uscată și însorită.

Dacă recoltați legumele pe vreme umedă, umiditatea suplimentară va face sfecla și morcovii apoși, ceea ce, din nou, va afecta aroma și termenul de valabilitate.

3.Al treilea punct este tehnica.Dacă solul este dens, uscat și tare, este inadmisibil să smulgeți culturile de rădăcini trăgând de coasă, să le aruncați pe pământ și să bateți solul lipicios bătând legumele una împotriva celeilalte.

Neatenția duce la lovituri, crăpături, ceea ce, de asemenea, nu favorizează depozitarea.

4.Nisipul în care a fost depozitată recolta anul trecut, rumegușul umed și sacii de polietilenă nu trebuie, de asemenea, să fie folosite pentru depozitare.

O ultimă greșeală pe care o face aproape toată lumea fără excepție este controlul deficitar al culturii în timpul depozitării.

Ar trebui să vă treceți prin stoc în mod regulat, alegând acele legume care încep să se strice.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

’Războiul Israelului este cu Hezbollah, nu cu voi,’ le-a spus Netanyahu libanezilor

Dacă sunteți ca noi sau ca aproape toată lumea de pe internet, imaginile cu adorabilul hipopotam pigmeu de apă thailandez în vârstă de două...

De trei ori un avion spion rusesc a pătruns în spațiul aerian japonez, forțând Japonia să-și trimită avioanele de vânătoare și să tragă rachete...

Sursa.În urma protestelor publice provocate de un videoclip viral care pretindea că arată un turist de sex masculin lovind cu piciorul o căprioară...

Opt dintre cele mai importante figuri ale opoziției din Tanzania sunt reținute de poliție înainte de protestele programate

Somalia a primit un transport considerabil de echipamente militare de pe o navă egipteană, potrivit oficialilor de securitate din capitala țării, Mogadishu.Într-o postare pe...

Cum să uzi corect florile de interior: 2 nuanțe importante dezvăluite

Mulți oameni au flori de interior, așa că merită să știți despre cum să le udați corect. Aspectul și sănătatea plantelor vor depinde...

Comentarii recente