AcasăUltimele știriMinisterul Apărării a declarat că raportul BBC cu privire la uciderile ilegale...

Ministerul Apărării a declarat că raportul BBC cu privire la uciderile ilegale ale SAS a fost \’în general corect.\’

  • Japonia a raportat că, luni, un avion de supraveghere rusesc i-a încălcat spațiul aerian de trei ori.

  • Ca represalii, Forțele aeriene japoneze de autoapărare au lansat rachete de semnalizare și au adunat avioane de vânătoare.

  • Luna trecută, un avion militar chinez a încălcat spațiul aerian japonez.

  • Japonia a ripostat luni cu avioane de vânătoare și rachete de semnalizare după ce un avion militar rusesc de spionaj a pătruns în mod repetat în spațiul său aerian.

    Incidentul are loc la o lună după un altul în care, pentru prima dată cunoscută, un avion militar chinez de supraveghere a încălcat direct spațiul aerian japonez.

    Un avion militar rus de patrulare IL-38 a intrat în spațiul aerian japonez în largul insulei Rebun și la nord-vest de Hokkaido, cea mai nordică insulă principală din Japonia, potrivit unui raport publicat luni de Ministerul japonez al Apărării.

    Japonia a raportat că avionul spion a intrat în spațiul aerian de trei ori, timp de un minut, treizeci de secunde și un minut de fiecare dată.

    Tokyo a declarat că a protestat ferm față de acest incident prin intermediul canalelor diplomatice cu Moscova.Ca răspuns la această incursiune, Forțele aeriene japoneze de autoapărare și-au mobilizat avioanele de luptă F-35 și F-15 și au tras rachete de semnalizare pentru a avertiza avioanele rusești.

    Traiectoria de zbor a IL-38 a fost reprezentată pe o hartă publicată de Ministerul japonez al Apărării.Incidentul de luni este prima încălcare cunoscută de către un avion militar rus din 2019.

    Incursiunea urmează încălcării, la sfârșitul lunii trecute, a spațiului aerian japonez de către un avion spion militar chinez Y-9 în apropierea insulelor Danjo, la sud-est de Nagasaki; aeronava s-a aflat în spațiul aerian japonez timp de trei minute, potrivit Ministerului japonez al Apărării.

    Avioanele de luptă ale Forțelor Aeriene de Autoapărare japoneze au fost solicitate în acel moment, dar nu au tras rachete de semnalizare.

    Deși China zboară în mod obișnuit în spațiul aerian disputat pentru a-și afirma poziția, aceasta operează, de asemenea, în mod regulat aeronave militare în spațiul aerian internațional, în conformitate cu dreptul internațional.Cu toate acestea, incidentul de luna trecută a marcat primul caz cunoscut de încălcare directă a spațiului aerian japonez de către una dintre aeronavele Beijingului.

    Câteva zile mai târziu, o navă a marinei chineze a intrat în apele teritoriale japoneze la vest de insula Kuchinoerabu, care este situată la sud-vest de cele mai mari patru insule ale națiunii, în strâmtoarea Tokara.

    După ce a rămas în apropiere, nava chineză de cercetare din clasa Schuppan a navigat la sud-vest de insula Yakushima.

    China a susținut că nu există nicio legătură între cele două incidente, citând trecerea Strâmtorii Tokara ca fiind ‘pe deplin legală și legitimă’, potrivit purtătoarei de cuvânt Mao Ning a Ministerului chinez de Externe.

    Vizualizați articolul original din Business Insider.

    Andreea Dumitrescu
    Andreea Dumitrescu
    Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Cele mai populare

    Uraganul John este pe cale să dezlănțuie o ploaie torențială de 50 de centimetri și vânturi puternice asupra sudului Mexicului

    Cea mai mortală zi din Liban de la războiul dintre Hezbollah și Israel din 2006 a avut loc luni.Potrivit guvernului libanez, Israelul a lansat...

    Urmăriți: Pe măsură ce ostilitățile cu Israelul se agravează, unități Hezbollah se retrag din Siria

    Cea mai mortală zi din Liban de la războiul dintre Hezbollah și Israel din 2006 a avut loc luni.Potrivit guvernului libanez, Israelul a lansat...

    Gilligan spune că noul CEO ’trebuie să aibă un caracter asertiv cu multe fațete.’

    Ministrul Sănătății din Liban raportează că peste 350 de persoane și-au pierdut viața și 1. 200 au fost rănite din cauza atacurilor aeriene israeliene...

    BMW este dubios înaintea summitului de criză pentru industria auto germană

    LARNACA, Cipru (AP) - Luni, reprezentanții a nouă națiuni care alcătuiesc sudul Uniunii Europene au declarat că obiectivul lor principal este de a utiliza...

    Comentarii recente