AcasăUltimele știriBMW este dubios înaintea summitului de criză pentru industria auto germană

BMW este dubios înaintea summitului de criză pentru industria auto germană

LARNACA, Cipru (AP) – Luni, reprezentanții a nouă națiuni care alcătuiesc sudul Uniunii Europene au declarat că obiectivul lor principal este de a utiliza energia eoliană și solară offshore pentru a încerca să transforme regiunea mediteraneană într-un centru de energie regenerabilă și pentru a contracara efectele schimbărilor climatice.

Într-o declarație comună, miniștrii energiei din Cipru, Slovenia și Malta, ministrul economiei din Croația și reprezentanți ai Greciei, Italiei, Franței, Portugaliei și Spaniei au declarat că colaborează pentru a stabili proiecte transfrontaliere de energie regenerabilă fără a impune birocrație inutilă care ar putea descuraja investitorii.

La reuniunea ministerială MED9 pentru energie de la Larnaca, aceștia au cerut Comisiei Europene să conducă un nou studiu privind potențialul de energie regenerabilă al regiunii, pe baza căruia să fie luate ‘decizii în cunoștință de cauză și acțiuni concrete’ privind avansarea proiectelor de energie verde.

Ministrul energiei din țara gazdă a Ciprului, George Papanastasiou, a informat reporterii că țările ‘MED9 ‘ explorează metode de producere a energiei verzi de pe platforme offshore din cauza lipsei tot mai mari de terenuri disponibile pentru astfel de proiecte în regiunea mediteraneană.

Potrivit lui Papanastasiou, mai multe națiuni au demarat deja proiecte pilot de energie eoliană offshore în ape de mică adâncime; rezultatele vor fi analizate de alte țări MED9, astfel încât acestea să își poată personaliza propriile instalații.În plus, există planuri pentru energia generată de valuri și unități fotovoltaice plutitoare, deoarece sudul Europei are o capacitate mai mare pentru aceste tehnologii datorită abundenței de lumină solară.

Deoarece sunt cele mai vulnerabile la schimbările climatice, țările mediteraneene ‘pot și trebuie să fie în fruntea tranziției energetice’, potrivit lui Joan Groizard, director general al Agenției Spaniole pentru Energie.

Conectarea instalațiilor offshore de producere a energiei eoliene și solare la rețelele electrice terestre actuale și la interconexiunile pentru transmiterea către alte națiuni reprezintă o provocare majoră.

Marea Egee are unele dintre cele mai mari capacități de energie eoliană din UE, potrivit ambasadorului Greciei în Cipru, Ioannis Papameletiou, care a remarcat, de asemenea, că există ‘un mare spațiu pentru cooperare și schimb de bune practici.’.

Potrivit acestuia, Grecia intenționează să includă doi gigawați de energie eoliană în mixul său energetic până în 2030, crescând această cantitate la zece GW până în 2040 și șaptesprezece GW până în 2050.

Federica Ferrari Bravo, ambasadorul Italiei în Cipru, a declarat: ‘Energia verde la prețuri accesibile este, de asemenea, un instrument puternic pentru pace.’.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

După alegerea lui Tinubu, partidul de guvernământ din Nigeria trece primul său test

LARNACA, Cipru (AP) - Luni, reprezentanții a nouă națiuni care alcătuiesc sudul Uniunii Europene au declarat că obiectivul lor principal este de a utiliza...

UE strânge peste 1 miliard EUR pentru ajutorarea victimelor inundațiilor în 2023

BERLIN (AP) - Costul unui bilet popular introdus anul trecut, care permite oamenilor să folosească toate trenurile locale și regionale, autobuzele și metrourile din...

Biletul de transport popular din Germania va deveni mult mai scump

LARNACA, Cipru (AP) - Luni, reprezentanții a nouă națiuni care alcătuiesc sudul Uniunii Europene au declarat că obiectivul lor principal este de a utiliza...

Israelul sfătuiește cetățenii libanezi să evite zonele controlate de Hezbollah

THE HAGUE, Olanda (AP) - În timp ce luni au început audierile într-un caz de arbitraj cu miză mare între Kiev și Moscova, Ucraina...

Comentarii recente