AcasăMâncareCum să păstrezi cartofii fără pivniță: nu vor încolți și nu se...

Cum să păstrezi cartofii fără pivniță: nu vor încolți și nu se vor ofili – dacă le pui un lucru simplu

Pentru a nu plăti prea mult pentru cartofi iarna, când prețul acestei legume sare simțitor, multe gospodine preferă să facă un stoc de cartofi din toamnă..

În acest sens, expertul ediției online BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova, a împărtășit sfaturile sale cu privire la depozitarea acestei legume rădăcină, deoarece, dacă încolțește, nu vă veți putea bucura de aroma și valoarea sa nutritivă, vai.

Condițiile potrivite pentru depozitarea cartofilor

Sacii plini cu cartofi trebuie depozitați într-un loc răcoros, întunecos și uscat, la o temperatură de 2 până la 4 grade Celsius.

Pivnițele și camerele de depozitare îndeplinesc toate aceste cerințe.În cazul în care acest lucru nu este posibil, un dulap obișnuit este suficient, atâta timp cât nu se află în lumina directă a soarelui.

Ambalarea cartofilor

Cartofii cumpărați în plase trebuie transferați într-o cutie sau ladă pentru a evita deteriorarea și pentru a asigura o ventilație adecvată.Cu toate acestea, sacii de polietilenă nu sunt potriviți, deoarece umiditatea din aceștia poate provoca putrezirea.

Dacă trebuie să păstrați cartofii departe de lumină, îi puteți acoperi cu ziar.

Trucurile bunicii

Pentru a păstra cartofii proaspeți, oamenii folosesc castanele și ghindele.Este suficient să pui câteva într-un recipient cu cartofi, iar substanțele eliberate de aceste materiale naturale vor încetini procesul de germinare.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Rapid de făcut și rapid de mâncat: cum să faci arici de brânză de vaci pentru ceai

Biscuiții făcuți cu această rețetă sunt măturați în jumătate de oră, așa că, dacă aveți de gând să îi faceți, puteți frământa în...

Following the Tropics: monitorizarea valului tropical din Caraibe

BLOOMINGTON, Ill.(WMBD) - Zona centrală a orașului Bloomington a fost transformată într-o Indie în miniatură pentru cea de-a 15-a ediție anuală a Festivalului Bucuriei.Bucătăria...

Premierul spune că Albania le va acorda musulmanilor bektashi din Tirana suveranitate, la fel ca Vaticanul

BLOOMINGTON, Ill.(WMBD) - Zona centrală a orașului Bloomington a fost transformată într-o Indie în miniatură pentru cel de-al 15-lea Festival anual al Bucuriei.Bucătăria indiană...

Cum să folosiți făina în mediul rural: 3 opțiuni interesante

Dacă credeți că făina poate fi folosită doar în scopuri culinare, vă înșelați amarnic. Se pare că produsul poate acționa și ca remediu...

Comentarii recente