AcasăPlantePoate face mult mai mult decât doar să decoreze un teren: cum...

Poate face mult mai mult decât doar să decoreze un teren: cum să aplicați flori de catifea în toamnă

Catifelele sunt capabile să îi mulțumească pe proprietarii parcelelor de țară pe care cresc, din vară până toamna târziu.

Dar aceste flori îndeplinesc mai mult decât o simplă funcție decorativă..

Calitățile lor uimitoare îmbunătățesc sănătatea solului și protejează plantele de nematozi, putregaiul cenușiu și tot felul de boli ale petelor.

Cel mai simplu lucru pe care îl puteți face cu aceste flori viu colorate este să umpleți găurile cu ele atunci când plantați usturoiul de iarnă.

Florile culese pot fi săpate și sub tufele de căpșuni de grădină, care sunt mai predispuse să sufere de nematozi, acarieni și putregai cenușiu.

În cele din urmă, plantele de catifea mature întregi pot fi folosite ca material de mulcire în paturile care au nevoie de el, precum și sub trandafiri.

Iar dacă doriți să protejați roșiile de fitoforoză cu ajutorul catifelei, plantați aceste flori lângă tufele de roșii – ele vor alunga boala și, odată cu ea, și unii dăunători.

Chiar dacă semințele de catifea se varsă în sol și dau autoînsămânțarea de anul viitor, nu este mare lucru – trebuie doar să le dezgropați primăvara și să le plantați acolo unde este mai mare nevoie de ele.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Șeful armatei israeliene amenință cu alte atacuri Hezbollah

TAMPA, Florida (WFLA) — Deși valul tropical din NV Caraibe nu s-a dezvoltat încă, se preconizează că va face acest lucru în următoarele câteva...

Ce să faci cu haulmul de roșii după recoltare: nu toți cultivatorii de daci știu

Toamna trebuie să se rezolve întotdeauna problema arzătoare ce să se facă cu reziduurile vegetale. Dacă plantele au fost bolnave, răspunsul este evident:...

Cum să păstrezi cartofii fără pivniță: nu vor încolți și nu se vor ofili – dacă le pui un lucru simplu

Pentru a nu plăti prea mult pentru cartofi iarna, când prețul acestei legume sare simțitor, multe gospodine preferă să facă un stoc de...

Hezbollah și Israel sunt îndemnate să se retragă, în timp ce ONU emite un avertisment de ’catastrofă’

Mai multe donații sunt solicitate de o organizație caritabilă din Jersey pentru a putea trimite cadouri de Crăciun copiilor din România și Ucraina.În timpul...

Comentarii recente