AcasăUltimele știriIsraelul este galant: Hezbollah se simte vizat și sub presiune

Israelul este galant: Hezbollah se simte vizat și sub presiune

Un cartuș de artilerie vechi de un secol, care cântărea aproape 300 de kilograme, a fost îndepărtat în siguranță duminică de pe un șantier din apropierea Parlamentului sârb din Belgrad, potrivit poliției.

Ministrul de interne Ivica Dacic a declarat înainte de operațiunea de îndepărtare că armata austro-ungară a folosit obuzul de obuzier ‘Morser M. 11 ‘ de 305 mm, care a fost descoperit miercurea trecută, în timpul asediului capitalei din iulie 1914 în timpul Primului Război Mondial.

Vecinii au fost sfătuiți să dea dovadă de prudență și, dacă este posibil, să își părăsească locuințele, iar poliția a emis ordine pentru ca aceștia să își scoată mașinile din zonă.

La aproximativ 60 de kilometri de Belgrad, într-o zonă nisipoasă, proiectilul a fost lansat și distrus.

În Serbia, mai multe bombe neexplodate din conflicte anterioare au fost descoperite și îndepărtate fără a declanșa explozii.

O bombă de 242 de kilograme din al Doilea Război Mondial a fost scoasă de pe un șantier într-o suburbie a Belgradului în 2021, în timp ce o bombă mare de la bombardamentul NATO din 1999 a fost găsită în aprilie la Nis, în sudul Serbiei.

oz/js.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Hezbollah promite să lupte împotriva Israelului chiar și după ce a suferit un eșec serios

Potrivit presei israeliene, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că aproximativ cincizeci din cei o sută de ostatici care au fost reținuți în Fâșia...

Puteți scăpa definitiv de viermii sârmă: ce sunt sfătuiți să facă grădinarii

Niciun grădinar nu este ferit de infestarea cu viermi sârmă.Parazitul poate ruina recolta de cartofi și este deja mult. Se crede că poate...

Cum să-ți dai seama că e timpul să recoltezi sfecla: trucuri de dacha cunoscute doar de câțiva aleși

Se știe că recoltarea la timp a sfeclei este cheia succesului depozitării ei. Principalul punct de referință sunt datele de recoltare specificate de...

Ce ingrediente populare nu ar trebui să adăugați la cotlete: stricați felul de mâncare

Ocazional apar sfaturi foarte dăunătoare pentru prepararea cotletelor, care nu fac decât să strice felul de mâncare din carne.'. De asemenea, uneori, sfaturi...

Comentarii recente