AcasăUltimele știriEquinor anulează încercarea de a expedia hidrogen în Germania

Equinor anulează încercarea de a expedia hidrogen în Germania

Duminică, ca răspuns la apelurile internaționale care le cereau să se abțină de la intrarea în război, Israelul și Hezbollah au amenințat că își vor intensifica atacurile transfrontaliere.

Aproximativ 150 de rachete, rachete și alte proiectile au fost trase asupra teritoriului israelian în noaptea de sâmbătă spre duminică și la primele ore ale dimineții, potrivit armatei israeliene.Majoritatea rachetelor au provenit din Liban.

Unele lovituri au mers mai departe decât în trecut, avariind case din apropiere de Haifa și forțând mii de israelieni să intre în adăposturi antiatomice.

Israelul a susținut că a distrus mii de lansatoare de rachete Hezbollah atunci când a lansat propriile sale lovituri asupra unor ținte din sudul Libanului.

Israelul va lua ‘toate măsurile necesare pentru a restabili securitatea ‘ și a permite oamenilor să se întoarcă în siguranță la casele lor de-a lungul frontierei israeliano-libaneze, potrivit declarației de duminică a premierului Benjamin Netanyahu.

Deși liderul adjunct al Hezbollah, Naim Qassem, a declarat că ‘amenințările nu ne vor opri.Suntem pregătiți să facem față tuturor posibilităților militare’, purtătorul de cuvânt a susținut că Israelul a dat ‘o serie de lovituri Hezbollahului pe care nu și le-ar fi putut imagina niciodată.’.

‘Am intrat într-o nouă fază, și anume o reglare de conturi deschisă ‘ cu Israelul, a declarat Ibrahim Aqil, un comandant de rang înalt al Hezbollah ucis în atacul israelian de vineri asupra Beirutului, capitala Libanului, în remarcile făcute la funeraliile sale.

45 de persoane, inclusiv copii, ar fi fost ucise în atacul de la Beirut, potrivit Liban.

Hezbollah este o organizație musulmană șiită semnificativă din punct de vedere politic care comandă cea mai puternică forță militară din Liban.La 8 octombrie 2023, a doua zi după atacul asupra Israelului de către oameni înarmați ai Hamas din Gaza, Hezbollah a deschis focul asupra pozițiilor israeliene, declanșând o recrudescență a ostilităților între grup și Israel.

Cele mai recente tranzacții transfrontaliere au stârnit noi îngrijorări în străinătate.

Referitor la ‘posibilitatea transformării Libanului într-o altă Gaza’, șeful ONU, Antonio Guterres, și-a exprimat temerea la CNN.

Orientul Mijlociu era în pragul unei ‘catastrofe iminente’, potrivit unei postări făcute pe X de Jeanine Hennis-Plasschaert, coordonatorul special al ONU în Liban.

Ea a scris duminică: ‘Nu se poate sublinia îndeajuns: NU există nicio soluție militară care să facă ambele părți mai sigure.’.

UE și-a exprimat îngrijorarea ‘extremă’, Casa Albă a declarat că escaladarea militară nu este în ‘cel mai bun interes al Israelului’, iar ministrul britanic de externe David Lammy a cerut o ‘încetare imediată a focului’.’.

Multe dintre proiectilele cu care Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au avut de-a face în cursul nopții de sâmbătă spre duminică au fost interceptate, inclusiv două care au fost trase din Irak.

O organizație sprijinită de Iran, Rezistența Islamică din Irak, a afirmat că a lansat atacuri explozive cu drone și rachete de croazieră împotriva Israelului.

Populația din nordul Israelului a fost instruită să limiteze întâlnirile în aer liber la cel mult zece persoane, iar școlile și spitalele de acolo au primit ordin să mute pacienții în subteran, din cauza stării de alertă ridicată în curs.

‘În jurul orei 06:30 a avut loc o alarmă și apoi imediat după aceea o explozie mare – foarte, foarte mare – chiar la trei sau patru case de aici.Fereastra noastră din camera principală a fost complet distrusă’, a declarat pentru agenția de presă Reuters un locuitor din Kirayt Bialik, o zonă din Haifa care a fost lovită de tiruri de rachete.

Săptămâna aceasta, în urmă cu două zile, pagere și walkie-talkie folosite de Hezbollah, organizația cu semnificație politică susținută de Iran, au explodat în Liban, provocând mii de răniți și 39 de morți.

Israelul nu și-a asumat responsabilitatea pentru atacuri; Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah, a acuzat joi Israelul pentru acestea, spunând că a depășit ‘toate liniile roșii’ și a promis ‘o pedeapsă dreaptă’.’.

Noi sfaturi de călătorie pentru cetățenii americani care se află în prezent în Liban au fost publicate de Departamentul de Stat al SUA, în condițiile în care îngrijorările cu privire la posibila transformare a conflictului într-un război la scară largă sunt în creștere.

Oamenii au fost sfătuiți să ‘părăsească Libanul în timp ce opțiunile comerciale rămân încă disponibile’ de către ambasada SUA la Beirut.

Un sfat similar de a părăsi Libanul cât mai curând posibil a fost dat cetățenilor săi de către Ministerul de Externe al Iordaniei vecine.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Israelul este galant: Hezbollah se simte vizat și sub presiune

Un cartuș de artilerie vechi de un secol, care cântărea aproape 300 de kilograme, a fost îndepărtat în siguranță duminică de pe un șantier...

O explozie masivă este filmată la un depozit de muniție rusesc despre care Ucraina susține că ar conține muniție nord-coreeană

Problemă tehnicăElon Musk este acuzat de războinicul rus Ramzan Kadîrov, liderul Republicii Cecene, că i-a 'dezactivat de la distanță' Cybertruck-ul Tesla.Da, el deține unul...

Hezbollah și Israel s-au angajat într-un schimb de focuri feroce pe măsură ce conflictul se agravează

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a declarat că miliția libaneză Hezbollah se simte din ce în ce mai presată de puterea militară a...

Șeful poliției germane cere mai multă forță pentru a combate infracțiunile motivate de ură comise online

Ministerul libanez al Sănătății a anunțat duminică că au existat trei răniți și doi morți în urma unor noi lovituri aeriene israeliene asupra a...

Comentarii recente