Chiar și cel mai delicios fel de mâncare se plictisește după un timp și devine ceva obișnuit.
Ce să faceți dacă v-ați plictisit de cotletele preferate făcute în casă? Urmați sfatul expertului ediției online a BelNovosti, bucătarul Yulia Arkhipova, și gătiți zrazy cu brânză.După aceea nu veți mai dori nimic altceva.
Cum se prepară umplutura
Pentru a pregăti umplutura veți avea nevoie de brânză tare și ouă fierte tari, ambele trebuind să fie mărunțite cu o răzătoare grosieră.
Se adaugă ierburi fin tocate și puțin unt moale, sare și piper negru după gust.
Mod de preparare a cărnii tocate
Umplutura pentru zrazas se face dintr-un amestec de mai multe tipuri de carne – poate fi de porc și vită sau de porc și pui.De asemenea, se adaugă o bucată de pâine înmuiată în apă și stoarsă de excesul de umiditate, precum și ceapă și usturoi tocate.
Se condimentează carnea tocată pentru zacuscă cu piper și alte condimente (după gust), nu uitați să adăugați sare, apoi se amestecă până se omogenizează.
Pregătirea zrazelor
Înainte de a da formă zrazelor, umeziți-vă puțin mâinile cu apă pentru ca tocătura să nu se lipească de ele.Se ia aproximativ o lingură de carne tocată, se dă forma unei plăcinte, se pune o linguriță de umplutură în centru și se acoperă cu un alt strat de carne tocată.
Se prăjesc cotletele formate în ulei vegetal încins într-o tigaie adâncă, pe ambele părți, până se rumenesc.
Puteți, de asemenea, să coaceți zrazy în cuptor la 200 de grade timp de 35-40 de minute.