AcasăUltimele știriÎntr-un proces privind migrația, vicepremierul italian Matteo Salvini ar putea primi o...

Într-un proces privind migrația, vicepremierul italian Matteo Salvini ar putea primi o pedeapsă de până la șase ani de închisoare

ROMA (AP) – Procurorii italieni au cerut sâmbătă o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru liderul Ligii de dreapta, Matteo Salvini, pentru decizia sa de a opri peste 100 de migranți să intre în Italia în 2019, în timp ce era ministru de interne.Dacă Salvini este găsit vinovat, este posibil să nu i se permită să continue să activeze în guvern.

Guvernul de dreapta condus de Giorgia Meloni îl are în prezent pe Salvini ca vicepremier și ministru al transporturilor.Procurorii din Palermo l-au acuzat pe Salvini de răpire pentru că a lăsat nava de salvare a migranților a unei organizații caritabile numită Open Arms blocată pe mare timp de 19 zile.

Un ordin judecătoresc a permis în cele din urmă celor 89 de migranți rămași să debarce în Lampedusa; în timpul impasului din 2019, unii dintre migranți s-au aruncat peste bord în disperare de cauză, în timp ce căpitanul implora pentru un port sigur, apropiat.

Sâmbătă, pe rețelele sale de socializare, Salvini a declarat: ‘Aș face-o din nou: apărarea frontierelor de imigranții ilegali nu este o crimă’.

Giulia Bongiorno, avocata sa, urmează să își prezinte apărarea la Palermo pe 18 octombrie.O condamnare, care în Italia este definitivă doar după o procedură juridică în trei etape, l-ar putea împiedica pe Salvini să își asume orice funcție publică.Până la sfârșitul lunii, ar putea fi administrată o primă sentință.

După preluarea mandatului în 2022, Meloni și o serie de miniștri ai săi au apărat deciziile liderului Ligii și și-au arătat sprijinul pentru acesta.Meloni a promis că va lua măsuri drastice împotriva migrației, într-un efort de a descuraja potențialii refugiați să plătească contrabandiști pentru a traversa Mediterana în primejdie.

Premierul italian a postat pe X: ‘Este de necrezut că un ministru al Republicii Italiene riscă șase ani de închisoare pentru că și-a făcut meseria apărând frontierele națiunii, așa cum cere mandatul primit de la cetățenii săi’.

În timpul celor doi ani în care a fost ministru de interne în primul guvern al premierului Giuseppe Conte (2018-2019), Salvini a rămas fidel liniei sale dure privind imigrația.

El a instituit o politică cunoscută sub numele de ‘porturi închise’, prin care Italia a refuzat accesul navelor umanitare care încercau să salveze migranții aflați în dificultate care traversau Mediterana.De asemenea, el a susținut în mod fals că organizațiile umanitare promovau în mod activ traficul de persoane.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

De ce crizantemele nu înfloresc: principalul motiv

Înflorirea crizantemelor depinde de multe condiții: vremea, clima zonei în care cresc, particularitățile soiului și nuanțele de îngrijire. Un astfel de factor de...

Germania găzduiește deschiderea primei rafinării de hidroxid de litiu din Europa de către AMG Critical Materials

Alături de fiul său, cel mai căutat fugar din Guineea, un fost ofițer militar superior care a ieșit din închisoare în noiembrie anul trecut,...

Obrajii de varză murată vor fi mâncați până la ultima lingură dacă folosiți aceste trucuri: pentru a ajuta gazdele

Obrajii de varză acră sunt un adevărat clasic culinar care este asociat cu confortul și cu o vatră caldă de acasă.Cum vremea rece...

Concurs de campionat pentru șoferii de tramvai din West Midlands

West Midlands va fi reprezentat de doi șoferi de tramvai la Campionatele Europene de Tramvaiale din acest weekend.Jasbir Kaur, originar din Wolverhampton, și Dawid...

Comentarii recente