Supa cehă de usturoi constă dintr-un număr mic de ingrediente.Și toate acestea sunt simple și accesibile.
În ciuda acestui fapt, felul de mâncare este o adevărată capodoperă a bucătăriei.
Supa este consistentă, bogată și are o aromă foarte vie.
Prin urmare, nu este de mirare că felul de mâncare a devenit favoritul nu numai al multor persoane din Republica Cehă, ci și al gurmanzilor din alte țări.
Iulia Arkhipova, expert în domeniul bucătăriei, bucătar, brutar de categoria a patra, a povestit cum se face supa cehă de usturoi.
O rețetă pentru supa cehă de usturoi
Luați o cratiță mare, puneți 400 de grame de carne de porc în ea și umpleți-o cu 1,5 litri de apă rece.
Puneți cratița plină pe aragaz și porniți plita.
Când lichidul din oală începe să bolborosească, va trebui să îndepărtați spuma cu o lingură, să aruncați o frunză de dafin în oală și să reduceți focul la mic.
În timp ce carnea se fierbe, luați 3 cartofi, decojiți-i și tăiați-i cubulețe.
Apoi, curățați o ceapă și tăiați leguma în același mod ca cartofii.
Următorul pas este să prăjiți ceapa tocată.Când leguma devine aurie, adăugați 3 căței de usturoi tocați.
După aceea, tăiați două felii de pâine de secară și prăjiți bucățile rezultate.Rezultatul va fi pesmet, de care veți avea nevoie la decorarea vasului.
Când carnea de porc este gata, se ia o a doua cratiță, se pune în ea carnea tocată și se toarnă cartofii tăiați în prealabil, apoi se toarnă amestecul rezultat peste bulionul strecurat.
Se începe fierberea acestei supe.Când cartofii sunt gata, adăugați amestecul de usturoi și ceapă preparat anterior în vas și turnați un ou crud (într-un fir subțire).Puteți folosi ierburi tocate ca un alt adaos.
Supa, la care au fost adăugate aproape toate ingredientele, trebuie adusă la fierbere.
După aceea, oala ar trebui să fie scoasă de pe aragaz.O parte din supă ar trebui să fie turnată în farfurii.Fiecare porție ar trebui să fie ‘decorată’ cu pesmet.
Gata! Supa vă va surprinde plăcut cu gustul ei apetisant și hrănitor.