Mulți oameni folosesc pesmet clasic doar pentru a menține cotletele în formă și pentru a nu le face prea grase.
Cu toate acestea, pot fi folosite și alte produse în acest scop.
Ca urmare, doar o schimbare dată poate face cotletele mai interesante, spune expertul culinar al revistei noastre, bucătăreasa Iulia Arkhipova.
Ce poate fi folosit în loc de pesmet?
Arahide măcinate fără sare
Dacă doriți să gătiți cotlete cu o aromă neobișnuit de interesantă, atunci încercați să înlocuiți pesmetul cu alune tocate.O astfel de soluție va fi una dintre cele mai curioase.
Făină de orez
Dacă vă plac cotletele frumoase, cu o culoare aurie frumoasă, nu există pesmet mai bun decât făina de orez.Este mult mai ‘ușoară’ decât celelalte opțiuni și poate adăuga o aromă incredibil de spectaculoasă unui fel de mâncare.
Semințele de chia
Dacă doriți ca cotletele dvs. să iasă crocante și sănătoase, puteți folosi un superaliment la modă – semințele de chia – în locul pesmetului obișnuit.
Aroma cotletelor va căpăta o nuanță plăcută de nucă.