Dacă încă mai credeți că este imposibil să faceți o omletă fără lapte, această rețetă vă va convinge de contrariul.
Potrivit expertului ediției online BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova, există un ingredient care poate înlocui produsul de mai sus, și anume smântâna.
Orice smântână nu este suficientă – căutați în magazin smântână cu conținut mediu de grăsime, de aproximativ 15 procente.
Instrucțiuni pas cu pas
Luați un bol potrivit, spargeți 4 ouă în el și adăugați 4 linguri de smântână.Se adaugă, de asemenea, un vârf de cuțit de sare și se amestecă bine.
Turnați amestecul omogen într-o tigaie unsă cu ulei sau într-un vas de copt.
Se gătește omleta sub un capac închis până când este complet gătită.
Este dificil de spus timpul exact – acest parametru depinde de mărimea vaselor folosite și de cantitatea de ingrediente.
Serviți omleta cu ierburi proaspete tocate mărunt.Felul de mâncare poate fi acoperit cu cârnați fierți sau crenvurști, sau felii de șuncă.