Toamna este o perioadă excelentă pentru a pregăti deserturi delicioase și sănătoase.
Merele gătite în cuptor sunt un exemplu excelent.
Expertul în bucătărie al revistei noastre, bucătăreasa Iulia Arkhipova, a împărtășit o rețetă simplă și gustoasă pentru acest deliciu.
Cum să coci mere cu scorțișoară
Lista ingredientelor
– Două mere;
– O lingură mare de miere lichidă naturală;
– puțin unt (nu mai mult de zece grame);
– o lingură mică de scorțișoară măcinată.
Mod de preparare
Merele pot fi luate din orice soi, la discreția dumneavoastră.Mai întâi de toate, spălați bine ingredientul principal, uscați coaja și împărțiți în două părți egale.
După îndepărtarea a tot ce nu este necesar – semințe cu septa.
Așezați fructele într-o formă de copt.Acoperiți fiecare jumătate cu miere și presărați cu scorțișoară măcinată.De asemenea, este o idee bună să puneți puțin unt pe fiecare măr.
Se acoperă vasul cu un strat de folie și se gătește timp de o jumătate de oră la 180 de grade.Cu toate acestea, timpul exact de gătire depinde de cuptorul dumneavoastră.
Desertul delicios și sănătos este gata de servit.