Determinarea semnelor de coacere a dovleceilor nu este atât de dificilă pe cât pare.Se crede că, chiar dacă faceți o greșeală și recoltați devreme, dovleceii se vor coace la temperatura camerei în câteva luni.
Să aflăm când să recoltăm dovleceii pentru depozitare și ce greșeli este important să evităm.
Calendarul
În ceea ce privește calendarul, acesta este, de obicei, a doua jumătate a lunii septembrie, dar este important să se realizeze înainte de sosirea înghețului.
Semne exterioare
1.Cele mai precise semne sunt schimbarea culorii pieliței fructului.
2.Împreună cu aceasta, nu va fi de prisos să acordați atenție tulpinilor fructului – acestea ar trebui să se usuce.
3.Următorul semn important este o coajă întărită.
Cum se recoltează dovleceii
Asigurați-vă că lăsați 5-7 cm de tulpină.Așa-numita coadă va proteja fructul de boli, ceea ce prelungește termenul de valabilitate.
Se știe că dovleceii fără coadă se strică repede, așa că nu trebuie depozitați pentru perioade lungi.
Dovleceii trebuie ținuți la soare timp de 8-10 zile înainte de a fi depozitați.
În acest timp, se vor vindeca zgârieturile de pe piele, care pot fi tratate cu verdeață dacă este necesar.
Se spune că soiurile de dovleac cu fructe mari se păstrează mai mult și mai bine.Acestea au coaja groasă și rezistentă și un miez nutritiv și sănătos.