Daniki a încetat de mult să fie numit un fel de mâncare simplu, deși gustos – acum sunt în categoria adevăraților clasici culinari, care au cucerit inimile multor oameni din întreaga lume..
În ciuda faptului că fiecare familie își poate găsi propria rețetă simplă și, fără îndoială, delicioasă, fiecare gospodină are propriile ei mici secrete care îi fac clătitele cu cartofi speciale..
Astăzi, expertă a publicației rețelei BelNovosti, bucătarul Iulia Arkhipova vă invită să faceți cunoștință cu rețeta clasică pentru acest fel de mâncare din cartofi și să adăugați câteva idei noi.
Ce ingrediente sunt necesare pentru clătite cu cartofi?
Pentru clătite delicioase de cartofi aurii veți avea nevoie de:
Cum să gătești clătite delicioase
Cartofii și ceapa trebuie curățate de coajă și răzuite pe o răzătoare fină.Apropo, dimensiunea orificiilor de pe răzătoare este cea care afectează textura clătitelor de cartofi: cartofii tăiați pe răzătoare fină produc cele mai fragede clătite, care, în plus, se coace bine.
Pentru a preveni întunecarea cartofilor, combinați amestecul de cartofi cu sucul de lămâie și amestecați.
După aceasta, stoarceți sucul în exces, transferând cartofii rasi într-o strecurătoare și lăsați timp de 10 minute.Dacă ignori acest sfat, clătitele nu vor fi crocante.
Adăugați ingredientele rămase: făină, ou, sare și piper negru și amestecați.
Trebuie să puneți amestecul de cartofi în tigaie când uleiul este suficient de fierbinte.Prăjiți clătitele la foc mediu timp de 3-3,5 minute pe fiecare parte până se rumenesc.
Pat vasul finit cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta excesul de grăsime și îl puteți servi.