Mulți cultivatori de daci s-au confruntat în mod repetat cu probleme în timpul depozitării sfeclei – din cauza unor greșeli făcute în timpul procesului, rădăcinoasele s-au stricat și, în loc să mănânce legume din grădina lor de legume, au fost nevoiți să le cumpere de la magazin.
Prin urmare, dacă doriți să prelungiți prospețimea și calitatea sfeclei pentru o perioadă maximă, trebuie să înțelegeți principiile și metodele de bază ale depozitării acestei legume rădăcinoase.
Acordați atenție procesului de recoltare
Trebuie să se acorde o atenție extremă la manipularea sfeclei pentru a o proteja de daune mecanice.
Este interzis să se fie brutal în timpul îndepărtării solului de pe culturile de rădăcinoase și să se supună culturile unui transport neglijent.Deteriorarea pieliței și a pulpei sfeclei provoacă pătrunderea agenților patogeni, iar culturile de rădăcinoase vor putrezi în cele din urmă și vor deveni inutilizabile în timpul depozitării.
Aveți grijă de nivelul de umiditate
În mod ideal, nivelul de umiditate din încăperea în care se depozitează sfecla nu trebuie să depășească 90%, așa că monitorizați și ajustați implacabil climatul din pivniță dacă este necesar.
Dacă observați că umiditatea din încăpere nu este suficient de ridicată, lăsați 2-3 recipiente pline cu apă în pivniță.
Invers, dacă există un exces de umiditate, aveți grijă să reduceți concentrația de umiditate.
Pentru a reduce umiditatea, așezați recipiente cu sare, care absoarbe bine umiditatea, în zona de depozitare.Și asigurați-vă că vă faceți timp să ventilați camera – acest pas nu numai că va reduce nivelul de umiditate, dar va preveni și apariția mucegaiului și a microorganismelor dăunătoare în pivniță.