Caviarul de vinete este deja un aperitiv clasic.Orice grădinar îl poate pregăti adunând resturile recoltei din paturi..
Există mai multe opțiuni pentru prepararea caviarului de legume.Această rețetă este ușor de urmat.
Experta revistei noastre, Yulia Arkhipova, bucătar și brutar din categoria a patra, ne-a spus cum să gătim.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Curățați și tăiați ceapa, prăjiți în ulei vegetal.
2.Curatam rosiile, le taiem marunt si le prajim intr-o tigaie impreuna cu ceapa.
3.Se prajesc 2-3 minute si se adauga ardeiul gras taiat bucatele.Puteți adăuga dovlecel după gust.
4.Adăugați o jumătate de pahar de ulei vegetal și vinetele tocate.
5.Se pun legumele la fiert, se mai fierbe 20 de minute la foc mic si se adauga sare, zahar si usturoi presat.
Se macină cu un blender, se aduce la fierbere, se adaugă oțet și se toarnă caviarul în borcane sterilizate.După ce s-a răcit, se păstrează într-un loc întunecat și răcoros.